Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kevyet kikherneet ovat muiden papujen tapaan oikeita kuitupommeja, joista on apua sekä ruoansulatuksessa että painonhallinnassa. Kikherneitä voi paahtaa myös uunissa parikin purkkia kerrallaan. Paahdettuina ja maustettuina ne ovat mahtavia leffanaposteltavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kvinoan kypsenys + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-lohisalaatti

Ainekset

1/2
dl
kvinoaa
1
prk (380/230 g)
kikherneitä
1
tl
öljyä
1/2
tl
savupaprikaa
ripaus
suolaa
1
dl
säilykemaissia
12
kirsikkatomaattia
6
dl
babypinaattia
100
g
lämminsavulohta
Kastike
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja keitä kvinoa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä.
  2. Valuta kikherneet ja huuhtele kylmällä vedellä siivilässä. Kuivaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja paahda rapeiksi pannulla tilkassa öljyä. Mausta savupaprikalla ja suolalla.
  3. Valuta säilykemaissi ja puolita kirsikkatomaatit. Laita babypinaatti salaattikulhoon ja nostele joukkoon kvinoa, maissi ja tomaatit. Paloittele lohi ja sekoita yhdessä kikherneiden kanssa salaatin joukkoon.
  4. Sekoita kastikeainekset kulhossa ja lusikoi salaatin joukkoon.

Vinkki  Säästä purkin liemi ja käytä esimerkiksi leivonnassa valkuaisen korvikkeena tai lettutaikinassa parantamaan rakennetta.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
8 d vettä
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl ruokakermaa
1 1/2 tl suolaa
6 rkl tuoretta tilliä

Tee näin

Pese, kuori ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

800 g lohta
10 kpl perunaa (esim. rosamunda)
4 kpl porkkanaa
vettä
1 puntti kevätsipulia varsineen
1 puntti tuoretta tilliä
muutamia maustepippureita, suolaa
nokare voita, ruokakermaa

Ohjeet
Kuori perunat ja porkkanat, lohko / kuutioi ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)