
Kesän kynnyksellä parsakaalin voi korvata tuoreella vihreällä parsalla joka kypsyy samalla tavoin uunissa lohen kaverina.
Lohisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita lohipalat leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele palojen pinnalle seesaminsiemeniä ja ripaus suolaa. Leikkaa parsakaali nupuiksi kulhoon, lisää joukkoon öljy ja ripaus suolaa. Sekoita. Kaada parsakaalit lohipalojen ympärille uunipellille. Kypsennä uunissa 7–10 min lohipalojen paksuudesta riippuen.
- Lohko omena. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.
- Kasaa salaatti sekoittamalla lautaselle omenalohkoja, parsakaalia, rucolaa, ituja ja karpaloita. Nosta lohipala annoksen päälle ja lusikoi kastiketta joukkoon.
Vinkki Ilman hapokkuutta ruoan maku on helposti lattea. Käytä ruoanlaitossa siis rohkeasti sitruunamehua, joka taittaa myös rasvaisuutta.