
Pienet perunanpuolikkaat sopivat hyvin pieneksi välipalaksi. Lusikoi paahdetuille perunoille anjovistahnaa ja napostele suolapalana saunan jälkeen.
Pieni suolapala, joka maistuu sekä heti lämpimänä että pitkin iltaa kylmänä, on hyvä lisä mökkireissun ruokasuunnitelmaan.
Kesän uudet perunat kypsyvät melko nopeasti uunissa, kun ne halkaisee kahtia. Halkaistu peruna toimii alustana erilaisille tahnoille ja yhdessä ne muodostavat herkullisen ja koukuttavan suolapalan.
Erinomainen yhdistelmä perunalle on anjovis- tai janssoninfileistä sekä smetanasta sekoitettu tahna, joka saa makua ruohosipulista. Paahtuneen ja hieman makean perunanpuolikkaan päälle lusikoitu suolainen ja voimakas tahna maistuu taivaalliselta vaikka saunan jälkeen.
Janssonin näppiperunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise perunat. Levitä puolikkaat leivinpaperille uunipellille. Valuta öljy päälle ja mausta suolalla. Paista perunat uunissa kypsiksi, noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Valuta anjovisfileet ja hienonna veitsellä. Laita anjovis ja smetana kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita siitä 3⁄4 tahnaan. Mausta tahna pippurilla.
-
Laita perunat leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille ja annostele 1 rkl tahnaa kullekin perunalle. Ripottele loppu ruohosipuli päälle. Tarjoa perunat alkupaloina tai naposteluherkkuna.
Kari aikoo valmistaa meille näppiperunoita :'-)
Mahtaako kuvassa olla lisäksi hieman paahdettua sipulia päällä🤓
Epäilen, että päälle on murskattu sipsejä tuomaan rapeutta?