Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Japanilaisen munakasletun taikinassa on rapeaa kaalia ja kastikkeessa majoneesia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-avokado-okonomiyaki

Ainekset

4
isoa kananmunaa
1
dl
vettä
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
l
kiinankaalia silputtuna
Kastike
1
avokado
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
majoneesia
Lisäksi
1
pieni punasipuli
150
g
lämmisavulohta
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kananmunat, vesi, jauhot ja suola tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikina huoneenlämpöön turpoamaan muiden valmistelujen ajaksi.
  2. Leikkaa kiinankaali silpuksi.
  3. Valmista kastike. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi kulhoon. Purista joukkoon sitruunanmehu, lisää majoneesi ja sekoita.
  4. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  5. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja siirrä puolet kaalisilpusta pannuun, paista sekoitellen pari minuuttia. Kaada puolet munakasletun taikinasta pannuun kaalin päälle, laske lämpöä ja paista 2 minuuttia. Käännä munakaslettu ja paista vielä toiselta puolelta pari minuuttia.
  6. Siirrä munakaslettu lautaselle ja pidä lämpimänä esimerkiksi folion alla. Paista toinen munakaslettu samalla tavalla.
  7. Tarjoa munakasletut avokado-kastikkeen, punasipulisuikaleiden ja savulohen kanssa.

Kommentit (6)

Vierailija

Ja punasipuli varaan pannuun kaalin kanssa?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Punasipuli on ajateltu tarjottavaksi raakana lisukkeena, mutta toki sen voi myös paistaa, jos sopii omaan makuun paremmin niin :)

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Valmistimme tänään, oli oikein hyvää ja reseptiä tulemme kyllä käyttämään jatkossakin. Kiitos tästä :)

Vierailija

Paljonko tuota kiinankaalia tulee?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kuten ohjeessa lukee, niin kiinankaalia tulee yksi litra (silputtuna).

Vierailija

Täällä kaalista kysellyt, kiitos selvennyksestä :-) mun kohdalla harva resepti pääsee jatkoon, mutta tää ylitti odotukset ja oli palattava se kertomaan, kiitos! :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset (4 annosta)
6 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
8 d vettä
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl ruokakermaa
1 1/2 tl suolaa
6 rkl tuoretta tilliä

Tee näin

Pese, kuori ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 93 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

800 g lohta
10 kpl perunaa (esim. rosamunda)
4 kpl porkkanaa
vettä
1 puntti kevätsipulia varsineen
1 puntti tuoretta tilliä
muutamia maustepippureita, suolaa
nokare voita, ruokakermaa

Ohjeet
Kuori perunat ja porkkanat, lohko / kuutioi ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Paras sienirisotto tehdään itse keiteltyyn sieniliemeen. Mustatorvisienten hienous saa kiehtovan kaverin sikurirouskusta, jota ripautetaan risottoon lisämausteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + liemi 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustatorvisienirisotto

Ainekset

1
l (n. 400 g)
mustatorvisieniä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
(1 rkl kuivattuja tai ½ l tuoreita sikurirouskuja)
3
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
8–10
dl
sienilientä
1
dl
tuoretta kirveliä
50
g
voita
2
dl
mascarponejuustoa
Sieniliemi
1
sipuli
1
rkl
öljyä
l
vettä
1
dl
kuivattuja sieniä
(esim. suppilovahveroita tai tatteja)

Työvaiheet

  1. Keitä ensin sieniliemi. Lohko sipuli kuorineen neljään osaan. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa 5 minuuttia. Lisää vesi ja kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Siivilöi.
  2. Puhdista ja hienonna sienet. Jätä muutama sieni kokonaiseksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa 2 minuuttia. Lisää mustatorvisienet (ja sikurirouskut) pannuun ja paista 5 minuuttia. Sekoita riisi joukkoon ja kuullota hetki.
  3. Kaada viini risottoon ja anna kiehahtaa. Kun neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin, lisää 1 dl kuumaa sienilientä. Sekoita ja lisää 1 dl lientä kerrallaan, kunnes risotto on lähes kypsää ja puuromaista. Tähän menee noin 18 minuuttia.
  4. Hienonna kirveli ja sekoita se risottoon. Lisää voi ja juusto ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)