Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Yhdistä samaan pöytään paahdettua siikaa, ruokaisaa kesäsalaattia ja pikkuisen tulista chimichurri-kastiketta. Tästä ei kesäateria parane!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu chimichurri-siika

Ainekset

800
g
nahallisia siikafileitä
1
tl
suolaa
1
dl
kuorellisia manteleita
4
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
dl
vihreää chimichurria (ks. resepti alhaalla)

Työvaiheet

  1. Mausta fileet suolalla ja anna maustua 15 minuuttia. Tee chimichurri valmiiksi.
  2. Paahda manteleita kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Rouhi mantelit ja laita ne sivuun odottamaan.
  3. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu.
  4. Kypsennä kalat nahkapuoli alaspäin grillissä öljytyllä parilatasolla tai paista ne pannussa (lisää pannuun 2 tl rypsiöljyä). Kala saa olla juuri ja juuri kypsää, grillausaika on noin 6–8 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.
  5. Mausta fileet mustapippurilla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lusikoi päälle chimichurria ja viimeistele mantelirouheella. Tarjoa argentiinalaisen kesäsalaatin (ks. ohje alhaalla) kanssa.

Argentiinalainen kesäsalaatti

Ainekset

1
kesäpunasipuli varsineen
2
limettiä
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
kypsä maissintähkä
200
g
luumu- tai kirsikkatomaatteja
2
dl
keitettyjä mustapapuja
1
avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäpunasipuli varsineen ja laita se salaattikulhoon. Purista limettien mehu joukkoon. Lisää suola, pippuri ja chili. Sekoita. Anna marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
  2. Grillaa maissintähkää grillissä tai parilapannussa niin, että se saa hieman väriä. Irrota siemenet tähkästä veitsellä.
  3. Viipaloi tomaatit. Huuhtaise ja valuta pavut. Puolita avokado, poista kivi ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha reiluiksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset salaattikulhoon sipulin ja limettimehun kanssa. Sekoita.
  4. Hienonna korianteri ja lisää se öljyn kanssa salaattiin. Tarjoa salaatti grillatun chimichurri-siian kanssa.

Vinkki Lisää salaattiin sydänsalaattia (baby gem) tai muuta napakkaa salaattia. Voit
myös raastaa päälle parmesaania antamaan makua.

Vihreä chimichurri

Ainekset

1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
oreganoa
1
jalapeno
1
valkosipulinkynsi
3/4
sl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
tl
(sormi)suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit. Halkaise jalapeno ja poista siemenet ja valkoinen osa. Kuori valkosipuli.
  2. Mittaa kaikki chimichurrin aineet sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Soseuta karkeahkoksi tahnaksi. Lisää öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta. Käytä neljäsosa chimichurrista kalaan ja tarjoa loput lihan kanssa.

Vinkki Chimichurri säilyy jääkaapissa noin viikon.

Kommentit (1)

Mummeli Espoosta

Noin vahvojen mausteiden kanssa voisi syödä vaikka talouspaperia.  Miksi ihmeessa siikaan noin paljon mausteita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Herkkutattien makuun soveltuvat kaloista parhaiten punaiset lohikalat. Tässä ohjeessa nieriäfileet kypsennetään paistetuilla herkkutateilla täytettyinä. Skoonenperunat eli kermamuhennetut perunat sopivat hyvin lisukkeeksi, koska silloin erillistä kastiketta ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkutateilla täytettyä nieriää ja skoonenperunaa

Ainekset

1
pieni sipuli
2
dl
herkkutatteja kuutioina
suolaa
valkopippuria
4
nieriäfileetä
2
rosmariininoksa
öljyä paistamiseen
paistinarua kalan sitomiseen
Skoonenperunat
8
kiinteää ruokaperunaa
1
dl
nokare voita
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
ruukku
ruohosipulia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista puhdistetut sienet ja hienonnettu sipuli öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Aseta kaksi kalafileetä leikkuulaudalle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Jaa tattiseos leikkuulaudalle oleville fileille.
  3. Mausta myös jäljelle jäävät kaksi fileetä suolalla ja pippurilla. Nosta fileet tattitäytteellä päällystettyjen fileiden päälle niin, että fileet tulevat vastakkain.
  4. Aseta rosmariininoksat kalojen päälle ja sido paistinarulla kalat kiinni toisiinsa. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Tee skoonenperunat. Kuori ja kuutioi perunat noin 2 cm x 2 cm:n kuutioiksi. Kuullota kuutioita voissa, kunnes ne kypsyvät hieman, mutta eivät ruskistu. Lisää mukaan 1 dl vettä ja kypsennä, kunnes vesi on lähes haihtunut. Lisää mukaan kerma ja kypsennä, kunnes perunat ovat kypsiä ja lopputulos muhennosmainen. Lisää lopuksi ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1150 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Kermainen, pinaatilla höystetty sienikastike maistuu ihanalta uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta

Ainekset

600
g
lohta
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste
Kastike
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
dl
puhdistettuja sieniä pilkottuna, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
rypsiöljyä
0,33
l
kuohu-, ruoka- tai kasvispohjaista kermaa
noin 130
g
salaattipinaattia
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2223 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cacio e pepe on italialainen pastaklassikko, jossa yhdistyvät pecorinojuusto ja rouhittu mustapippuri. Muodikas makupari sopii hienosti myös herkän kukkealle varsikukkakaalille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsikukkakaalit cacio e pepe

Ainekset

50
g
pecorinojuustoa
2
rs (á 160 g)
varsikukkakaalia
½
l
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
mustapippuria myllystä
VAAHDOTETTU RAHKA
1
tlk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
(2
rkl
pecorinoa raastettuna)
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kuorettomia manteleita

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla mantelit pannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi, pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Rouhi veitsellä.

  2. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Ota 2 rkl raastetta erikseen.

  3. Vaahdota rahka sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita 2 rkl juustoraastetta ja suola rahkaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

  4. Siisti varsikukkakaalien kannat. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä varsikukkakaaleja minuutti. Valuta hyvin.

  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää varsikukkakaalit, pecorino ja pippuri kattilaan ja kääntele niin, että aineet sekoittuvat hyvin.

  6. Levitä rahka lautaselle ja asettele varsikukkakaalit päälle. Viimeistele mantelirouheella.

Kommentit (0)