Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Yhdistä samaan pöytään paahdettua siikaa, ruokaisaa kesäsalaattia ja pikkuisen tulista chimichurri-kastiketta. Tästä ei kesäateria parane!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu chimichurri-siika

Ainekset

800
g
nahallisia siikafileitä
1
tl
suolaa
1
dl
kuorellisia manteleita
4
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
dl
vihreää chimichurria (ks. resepti alhaalla)

Työvaiheet

  1. Mausta fileet suolalla ja anna maustua 15 minuuttia. Tee chimichurri valmiiksi.
  2. Paahda manteleita kuivassa, kuumassa pannussa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Rouhi mantelit ja laita ne sivuun odottamaan.
  3. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu.
  4. Kypsennä kalat nahkapuoli alaspäin grillissä öljytyllä parilatasolla tai paista ne pannussa (lisää pannuun 2 tl rypsiöljyä). Kala saa olla juuri ja juuri kypsää, grillausaika on noin 6–8 minuuttia riippuen fileen paksuudesta.
  5. Mausta fileet mustapippurilla, sitruunankuorella ja -mehulla. Lusikoi päälle chimichurria ja viimeistele mantelirouheella. Tarjoa argentiinalaisen kesäsalaatin (ks. ohje alhaalla) kanssa.

Argentiinalainen kesäsalaatti

Ainekset

1
kesäpunasipuli varsineen
2
limettiä
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
kypsä maissintähkä
200
g
luumu- tai kirsikkatomaatteja
2
dl
keitettyjä mustapapuja
1
avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäpunasipuli varsineen ja laita se salaattikulhoon. Purista limettien mehu joukkoon. Lisää suola, pippuri ja chili. Sekoita. Anna marinoitua sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
  2. Grillaa maissintähkää grillissä tai parilapannussa niin, että se saa hieman väriä. Irrota siemenet tähkästä veitsellä.
  3. Viipaloi tomaatit. Huuhtaise ja valuta pavut. Puolita avokado, poista kivi ja kuoret. Leikkaa hedelmäliha reiluiksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset salaattikulhoon sipulin ja limettimehun kanssa. Sekoita.
  4. Hienonna korianteri ja lisää se öljyn kanssa salaattiin. Tarjoa salaatti grillatun chimichurri-siian kanssa.

Vinkki Lisää salaattiin sydänsalaattia (baby gem) tai muuta napakkaa salaattia. Voit
myös raastaa päälle parmesaania antamaan makua.

Vihreä chimichurri

Ainekset

1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
oreganoa
1
jalapeno
1
valkosipulinkynsi
3/4
sl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
tl
(sormi)suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit. Halkaise jalapeno ja poista siemenet ja valkoinen osa. Kuori valkosipuli.
  2. Mittaa kaikki chimichurrin aineet sauvasekoittimen kulhoon tai tehosekoittimeen. Soseuta karkeahkoksi tahnaksi. Lisää öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta. Käytä neljäsosa chimichurrista kalaan ja tarjoa loput lihan kanssa.

Vinkki Chimichurri säilyy jääkaapissa noin viikon.

Kommentit (1)

Mummeli Espoosta

Noin vahvojen mausteiden kanssa voisi syödä vaikka talouspaperia.  Miksi ihmeessa siikaan noin paljon mausteita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 314 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Hyvä terveys on lisännyt 314 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 314 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.