Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 626 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunat, lohi ja parsanpalat kypsyvät kaikki kätevästi samassa vuoassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kananmuna-lohivuoka

Ainekset

600
g
nahatonta ja ruodotonta lohta
1
nippu
vihreitä parsoja (250 g)
4
valkosipulinkynttä
2
dl
parmesaania raastettuna
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista parmesaani-piimäkastike (ks. ohje alta).
  2. Leikkaa lohi 5 x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Katkaiset parsoista pois kovat tyvet, noin 4 cm jalan alaosasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.
  4. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita oliiviöljy, rosmariini, suola ja pippuri joukkoon.
  5. Lisää parsat ja valkosipulinkynnet vuokaan lohipalojen joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos päälle. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle.
  6. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Ota se hetkeksi pois ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä 5-8 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Tarjoa heti parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.

Parmesaani-piimäkastike

Ainekset

2
dl
piimää
1
dl
parmesaania raastettuna
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

1. Mittaa piimä kulhoon. Raasta juusto ja hienonna ruohosipuli.

2. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kommentit (16)

Ihaite

Hyvää oli! (Vaikka piimä unohtuikin kaupan kylmätiskiin, mutta ranskankerma ajoi asian tällä kertaa.) Kokeilen ehdottomasti vielä piimänkin kanssa.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Älyttömän hyvää!! Ei ollut piimää joten käytin 2 dl kermaviiliä. Suosittelen.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Mukavaa, että maistui! Kiitos kermaviilivinkistä :)

Venla / Soppa365

wiiivi

Helppoa ja hyvää! Suosittelen, ja teen varmasti toistekin.

Kalaherkku

Maukasta oli! Ei tosin sovi niille jotka ei pidä löysähköstä keltuaisesta!

Vierailija

Tosi hyvää, koko perhe tykkäsi! Suolaa ei kylläkään lisätty yhtään, sillä suolainen parmesaani antoi jo tarpeeksi makua. 😋

Vierailija

Onko vinkkejä maidottomalle versiolle? Kiitos jo etukäteen mahdollisista ideoista!

varmaan hyvää

Kiitos kermaviilivinkistä. Kokeilen sitä, kun en pidä piimästä...

Maidoton

Maidottoman version saa, kun korvaa piimän kermapohjaisella fraichella. Varmaan toimii ihan hyvin. Saattaisi makeuttamaton ja maustamaton soijajogurttikin toimia.

Maidoton

korjaus edelliseen, siis tietenkin tarkoitin kaurapohjaista fraichea enkä kermapohjaista...

Käyttäjä10101
Seuraa 
Liittynyt5.4.2018

Käytin turkkilaista jugurttia kastikkeeseen ja tuli oikein hyvää. Pelkäsin 2tl rosmariinia olevan liikaa ja vähensin annoksen puoleen. Pitää seuraavalla kerralla kokeilla ohjeen annosta, koska nyt maku ei tullut lainkaan esiin. Hyvä ja erittäin helppo ohje. Mökin puulieden uunissa valmistui ihan ohjeen minuuteilla, vaikka uunin lämpötilasta ei ollut mitään käsitystä. Tämä ohje jää käyttöön, kiitos 😊

AhA

Huvittavaa että Sopan uutiskirjeessä on linkki reseptiin "Parsa-lohivuoka" mutta linkin takaa tulee vastaan otsikko "Kananmuna-lohivuoka"...

Vinkki maidottomaan

Kokeilin maidottomassa kastikkeessa soijajugurttia ja ravintohiivahiutaleita. Öljyn määrän tuplasin ja lisäsin myös pari ruokalusikallista sitruunamehua korvaamaan piimän happamuutta. Toimi!

Muuttolintu

Linnunmaito parempaa kuin piimä

MietteliäsMato

Syödäänkö tätä tällaisenaan vai pastan/perunan/tms kanssa?

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Herkkutattien makuun soveltuvat kaloista parhaiten punaiset lohikalat. Tässä ohjeessa nieriäfileet kypsennetään paistetuilla herkkutateilla täytettyinä. Skoonenperunat eli kermamuhennetut perunat sopivat hyvin lisukkeeksi, koska silloin erillistä kastiketta ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Herkkutateilla täytettyä nieriää ja skoonenperunaa

Ainekset

1
pieni sipuli
2
dl
herkkutatteja kuutioina
suolaa
valkopippuria
4
nieriäfileetä
2
rosmariininoksa
öljyä paistamiseen
paistinarua kalan sitomiseen
Skoonenperunat
8
kiinteää ruokaperunaa
1
dl
nokare voita
vettä
2
dl
kuohukermaa
1
ruukku
ruohosipulia hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista puhdistetut sienet ja hienonnettu sipuli öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Aseta kaksi kalafileetä leikkuulaudalle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Jaa tattiseos leikkuulaudalle oleville fileille.
  3. Mausta myös jäljelle jäävät kaksi fileetä suolalla ja pippurilla. Nosta fileet tattitäytteellä päällystettyjen fileiden päälle niin, että fileet tulevat vastakkain.
  4. Aseta rosmariininoksat kalojen päälle ja sido paistinarulla kalat kiinni toisiinsa. Paista kaloja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Tee skoonenperunat. Kuori ja kuutioi perunat noin 2 cm x 2 cm:n kuutioiksi. Kuullota kuutioita voissa, kunnes ne kypsyvät hieman, mutta eivät ruskistu. Lisää mukaan 1 dl vettä ja kypsennä, kunnes vesi on lähes haihtunut. Lisää mukaan kerma ja kypsennä, kunnes perunat ovat kypsiä ja lopputulos muhennosmainen. Lisää lopuksi ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1147 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Kermainen, pinaatilla höystetty sienikastike maistuu ihanalta uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta

Ainekset

600
g
lohta
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste
Kastike
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
dl
puhdistettuja sieniä pilkottuna, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
rypsiöljyä
0,33
l
kuohu-, ruoka- tai kasvispohjaista kermaa
noin 130
g
salaattipinaattia
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cacio e pepe on italialainen pastaklassikko, jossa yhdistyvät pecorinojuusto ja rouhittu mustapippuri. Muodikas makupari sopii hienosti myös herkän kukkealle varsikukkakaalille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsikukkakaalit cacio e pepe

Ainekset

50
g
pecorinojuustoa
2
rs (á 160 g)
varsikukkakaalia
½
l
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
mustapippuria myllystä
VAAHDOTETTU RAHKA
1
tlk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
(2
rkl
pecorinoa raastettuna)
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kuorettomia manteleita

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla mantelit pannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi, pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Rouhi veitsellä.

  2. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Ota 2 rkl raastetta erikseen.

  3. Vaahdota rahka sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita 2 rkl juustoraastetta ja suola rahkaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

  4. Siisti varsikukkakaalien kannat. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä varsikukkakaaleja minuutti. Valuta hyvin.

  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää varsikukkakaalit, pecorino ja pippuri kattilaan ja kääntele niin, että aineet sekoittuvat hyvin.

  6. Levitä rahka lautaselle ja asettele varsikukkakaalit päälle. Viimeistele mantelirouheella.

Kommentit (0)