Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 736 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kananmunat, lohi ja parsanpalat kypsyvät kaikki kätevästi samassa vuoassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kananmuna-lohivuoka

Ainekset

600
g
nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1
nippu
vihreitä parsoja (250 g)
4
valkosipulinkynttä
2
dl
parmesaania raastettuna
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista parmesaani-piimäkastike (ks. ohje alta).
  2. Leikkaa lohi 5 cm x 5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Katkaiset parsoista pois kovat tyvet, noin 4 cm jalan alaosasta. Leikkaa parsat kolmeen osaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani.
  4. Purista sitruunan mehu pieneen kulhoon. Sekoita oliiviöljy, rosmariini, suola ja pippuri joukkoon.
  5. Lisää parsat ja valkosipulinkynnet vuokaan lohipalojen joukkoon. Valuta sitruunamehu-mausteseos päälle. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle.
  6. Laita vuoka uuniin 10 minuutiksi. Ota se hetkeksi pois ja riko kananmunat ruuan pinnalle. Kypsennä ruokaa vielä 5–8 minuuttia, kunnes valkuainen on hyytynyt. Keltuainen saa jäädä hieman löysäksi. Tarjoa heti parmesaani-piimäkastikkeen kanssa.

Parmesaani-piimäkastike

Ainekset

2
dl
piimää
1
dl
parmesaania raastettuna
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

1. Mittaa piimä kulhoon. Raasta juusto ja hienonna ruohosipuli.

2. Yhdistä kastikkeen ainekset ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kommentit (18)

Ihaite

Hyvää oli! (Vaikka piimä unohtuikin kaupan kylmätiskiin, mutta ranskankerma ajoi asian tällä kertaa.) Kokeilen ehdottomasti vielä piimänkin kanssa.

Käyttäjä779
Seuraa 
Liittynyt13.4.2015

Älyttömän hyvää!! Ei ollut piimää joten käytin 2 dl kermaviiliä. Suosittelen.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Mukavaa, että maistui! Kiitos kermaviilivinkistä :)

Venla / Soppa365

wiiivi

Helppoa ja hyvää! Suosittelen, ja teen varmasti toistekin.

Kalaherkku

Maukasta oli! Ei tosin sovi niille jotka ei pidä löysähköstä keltuaisesta!

Vierailija

Tosi hyvää, koko perhe tykkäsi! Suolaa ei kylläkään lisätty yhtään, sillä suolainen parmesaani antoi jo tarpeeksi makua. 😋

Vierailija

Onko vinkkejä maidottomalle versiolle? Kiitos jo etukäteen mahdollisista ideoista!

varmaan hyvää

Kiitos kermaviilivinkistä. Kokeilen sitä, kun en pidä piimästä...

Maidoton

Maidottoman version saa, kun korvaa piimän kermapohjaisella fraichella. Varmaan toimii ihan hyvin. Saattaisi makeuttamaton ja maustamaton soijajogurttikin toimia.

Maidoton

korjaus edelliseen, siis tietenkin tarkoitin kaurapohjaista fraichea enkä kermapohjaista...

Käyttäjä10101
Seuraa 
Liittynyt5.4.2018

Käytin turkkilaista jugurttia kastikkeeseen ja tuli oikein hyvää. Pelkäsin 2tl rosmariinia olevan liikaa ja vähensin annoksen puoleen. Pitää seuraavalla kerralla kokeilla ohjeen annosta, koska nyt maku ei tullut lainkaan esiin. Hyvä ja erittäin helppo ohje. Mökin puulieden uunissa valmistui ihan ohjeen minuuteilla, vaikka uunin lämpötilasta ei ollut mitään käsitystä. Tämä ohje jää käyttöön, kiitos 😊

AhA

Huvittavaa että Sopan uutiskirjeessä on linkki reseptiin "Parsa-lohivuoka" mutta linkin takaa tulee vastaan otsikko "Kananmuna-lohivuoka"...

Vinkki maidottomaan

Kokeilin maidottomassa kastikkeessa soijajugurttia ja ravintohiivahiutaleita. Öljyn määrän tuplasin ja lisäsin myös pari ruokalusikallista sitruunamehua korvaamaan piimän happamuutta. Toimi!

Muuttolintu

Linnunmaito parempaa kuin piimä

MietteliäsMato

Syödäänkö tätä tällaisenaan vai pastan/perunan/tms kanssa?

Näytä kaikki kommentit (18)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Ilkka Uusivuori ja Johanna Lätti ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopea rakuunakana on tuttu näky Ilkka Uusivuoren ruokapöydässä arkipäivisin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea rakuunakana

Ainekset

400
g
broilerin sisäfileitä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
broilerimaustetta
½
tl
mustapippuria
4
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
rkl
kanafondia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
LISÄKSI
4
dl
riisiä

Työvaiheet

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Leikkaa fileet suupaloiksi ja paista pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää vesi, kerma ja fondi. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti. Lisää hunaja, sitruunamehu ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rakuunaa. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Tarjoa rakuunakana keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Savupaprika ja aurinkokuivatut tomaatit ovat intensiivinen kombo, joka ei jätä kylmäksi. Loraus kermaa pehmentää makuja juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurinkokuivattu tomaattispagetti

Ainekset

1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä (josta osa voi olla aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
1
tlk (noin 285 g / 145 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä kuutioina/suikaleina
tl
savupaprika- jauhetta
2
dl
ruokakermaa
¼
dl
pastan keitinvettä
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
300
g
spagettia
lehtipersiljaa
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota paistinpannulla. Valuta joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki. Mausta savupaprikalla ja pippurilla.

  3. Valuta pasta, säästä keitinvettä. Lisää pasta, keitinvesi ja ruokakerma pannulle. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Tarjoa parmesaanin ja lehtipersiljan kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Ohuiksi viipaleiksi leikatuista kasviksista saa hauskannäköisiä vartaita. Mikä parasta, ne kypsyvät nopeasti ja tasaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 min + marinointi 2 t
Valmistusaika
4
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät kasvisvartaat

Ainekset

1
iso munakoiso
1
iso kesäkurpitsa
1
ps tai nippu retiisejä
3
eriväristä paprikaa
2
sipulia
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
siirappia
1
rkl
miriniä
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan vihannesten leikkaamisen ja marinoinnin ajaksi.

  2. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit hieman paksummiksi viipaleiksi, kukin retiisi 3–4 osaan. Leikkaa paprikat munakoisokiekkojen kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit neljään lohkoon ja irrota sipulin kerrokset toisistaan. Laita kaikki vihannekset isoon kulhoon.

  3. Valmista marinadi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, soijakastike, siirappi, mirin ja suola keskenään. Kaada marinadi kulhoon ja pyörittele se kasvisviipaleiden joukkoon tasaisesti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna kasvisten maustua pari tuntia.

  4. Pujota marinoidut kasvikset vartaisiin niin, että viipaleet ovat melko tiiviisti kiinni toisissaan. Säästä ylimääräinen marinadi.

  5. Grillaa kasvisvartaita kuumassa grillissä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin tummanruskean pinnan. Sivele vartaita marinadilla grillauksen aikana.

Vinkki Kylmät keitetyt perunat ovat hyvä lisä vartaisiin. Leikkaa perunat samanlaiseen muotoon, mutta jätä ne muita kasvisviipaleita paksummiksi.

Kommentit (0)