Me Naiset on lisännyt 1284 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kulho täynnä makua! Kokoa hedelmistä ja katkaravuista maukas kulho.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-kookosriisikulho

Ainekset

350
g
katkarapuja
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
seesamiöljyä
½
tl
suolaa
1
punainen chili
2
kiiviä
1
mango
dl
cashew-pähkinöitä
Kookosriisi
2
dl
riisiä
2
dl
kookosmaitoa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
1
limetti

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan riis, kookosmaito, vesi ja suola. Keitä riisi kypsäksi.
  2. Riisin kiehuessa sekoita sulien katkarapujen joukkoon soijakastike, seesamiöljy ja suola. Kuori ja kuutioikiivit. Leikkaa mangosta kiven molemmin puolin iso siivu. Siivuta se kuoren sisällä ohuelti ja irrota siivut lusikan avulla. leikkaa chili ohuiksi renkaiksi.
  3. Viimeistele riisi. Purista joukkoon limetin mehu.
  4. Kokoa kulhot. Nostele kulhojen pohjalla kookosriisiä.Levitä katkaravut keskelle kulhoa ja viimeistele katkaravut chilirenkailla. Asettele kiivi, mango ja pähkinät katkarapujen viereen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Litteä muoto, kevyt broilerijauheliha ja täytteiden siirto pinnalle saavat murekkeen valmistumaan nopeasti. Jos mureketta jää aterialta yli, loput voi leikata hampparipihveiksi sämpylän väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerimureke

Ainekset

400
g
broilerijauhelihaa
1
prk (120 g)
smetanaa
1
kananmuna
½
dl
korppujauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1
kesäkurpitsa
200
g
terttutomaatteja
100
g
fetajuustoa
1
l
babypinaattia
Lisäksi
3
dl
bulguria
½
tl
suolaa
5
dl
kiehuvaa vettä
Basilikaöljy
1
ruukku basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauheliha, smetana, kananmuna, korppujauhot ja mausteet kulhossa. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille noin sentin paksuiseksi levyksi. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet sekä terttutomaatit murekkeen pinnalle. Kypsennä uunin keskitasolla 20 minuuttia.

  2. Laita bulgur ja suola tiiviskantiseen rasiaan. Kiehauta vesi ja kaada se bulgurin päälle. Sulje kansi ja anna bulgurin turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.

  3. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele basilikaöljy bulguriin.

  4. Murustele feta ja levitä se pinaatinlehtien kanssa kuuman murekkeen päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta raikkaampi aloitus aamulle! Voisilmä saa nyt väistyä appelsiinimehusta ja lemon curdista sekoitetun sitrussilmän tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruspuuro

Ainekset

3
dl
vettä
1
dl
kvinoaa
6
dl
mantelimaitoa
3
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
dl
hasselpähkinöitä
2
appelsiinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
dl
lemoncurd-sitruunatahnaa
3–4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Huuhtele kvinoa vedellä tiheässä siivilässä ja kaada katti­laan. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada mantelimaito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kaurahiuta­leet ja kurpitsansiemenet kiehuvaan nestee­seen. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla noin 10 minuuttia, muutaman kerran sekoittaen. Mausta kypsä puuro hunajalla ja suolalla.
  2. Paahda pähkinöitä kuumassa, kuivassa pannussa 2–3 minuuttia. Älä polta. Rouhi paahdetut pähkinät veitsellä.

  3. Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuik­si viipaleiksi. Notkista sitruunatahna appelsiinimehulla.

  4. Tarjoa puuro pähkinärouheen, appelsiini­en, sitrustahnan ja mantelimaidon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuoretta siikaa, pari limettiä ja reilu kou­rallinen karhunlauk­kaa. Tässähän jää ceviche toiseksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkamarinoitu siika

Ainekset

400
g
siikafileetä
1
dl
karhunlaukkaa
2
limettiä
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
viherpippuria
2
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet laakeaan reunalliseen astiaan.
  2. Hienonna laukka ja ripottele se kalan pinnalle.
  3. Pese limetit ja raasta toisesta limetistä kuori kulhoon. Purista molempien limettien mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy, sokeri, suola ja viherpippuri. Sekoita ja kaada kastike kalan päälle.
  4. Ripottele kaprikset pinnalle. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2502 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sitruunapastaan tarvitaan vain sitruunamehua, voita ja parmesaania. Kun paahtaa voin pähkinäiseksi ja käyttää sitruunan kuorineen, makua riittää joka haarukalliseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-voipasta

Ainekset

1
(luomu)sitruuna
100
g
voita
1
dl
parmesaanijuustoa raasteena
½
tl
mustapippuria rouhittuna
(suolaa)
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Pese ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi. Poista mahdolliset siemenet. Sulata puolet voista laakeassa kattilassa. Lisää sitruunaviipaleet ja kypsennä niitä keskilämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes voi on ruskistunut.

  3. Nosta sitruunaviipaleet kattilasta leikkuulaudalle, jätä voi kattilaan. Säästä neljä sitruunaviipaletta viimeistelyyn, leikkaa loput pieniksi kuutioiksi.

  4. Kun pasta on napakan kypsää, ota 3 dl pastan keitinvedestä talteen. Valuta pasta.

  5. Vatkaa 2 dl keitinvettä ruskistuneen voin joukkoon. Lisää loppu voi nokareina koko ajan sekoittaen. Kaada valutettu pasta kattilaan ja anna pastan imeä kastiketta itseensä pari minuuttia pastaa käännellen. Jos pasta tuntuu kuivalta, lisää keitinvettä. Sekoita parmesaaniraaste, sitruunakuutiot ja pippuri pastan joukkoon. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

  6. Jaa pasta lautasille ja koristele annokset sitruunaviipaleilla.

Kommentit (0)