Kodin Kuvalehti on lisännyt 560 reseptiä.
Linkitetty 213 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Makeantulinen kookoslohi valmistuu alle puolessa tunnissa. Kalasta saat hyviä rasvoja, ja kurkumalla on monia terveysvaikutuksia. Pääasia kuitenkin on, että kurkumalohi on aivan uskomattoman maukasta!

Nopeasti valmistuvan uunikirjolohen yllätys on kurkuman ja tillin mainio yhdistelmä. Jos et ole chilin ystävä, voit jättää sen pois.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-kurkumauunilohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria rouhittuna
0,5
dl
tuoretta tilliä
1
mieto punainen chili
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
limetin mehua
1
prk (400 g)
kookomaitoa
2
tl
ruokosokeria
2
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Valmista kookos-kurkumakastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja purista limetin mehu. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa.
  2. Siirrä kalafilee pitkulaiseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle suola ja mustapippuri. Kaada kastike kalan päälle. Kypsennä kalaa 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
  3. Hienonna tilli ja leikkaa chili renkaiksi. Rouhi suolapähkinät. Ripottele kalan päälle tilliä, chiliä ja suolapähkinärouhetta. Tarjoa kala esimerkiksi basmatiriisin kera.

Vinkki! Uunikalaa valmistaessasi voit käyttää paistolämpömittaria. Mehevän kirjolohen sisälämpötila on 48 astetta.

Kommentit (10)

Vierailija

Kuulostaa herkulliselta, mutta jätetäänkö kalan nahka paistokseen?

Vierailija

Kookosmaidossa kovia rasvoja, joten ei ole terveelinen annos. Muuten hyvä.

Vierailija

Ymmärsin, että nahkapuoli alaspäin koska mausteet ja kastike tulee päälle! Kala kyllä irtoaa kypsänä helposti nahasta! Ei huolta! Herkuttelemaan vaan!

Jatuli

Miksi kaikki ruuat pilataan valkosipulilla? On meitä , jotka ovat allergisia sille.

Vierailija

Valkosipulihan on helppo jättää pois paitsi esim. valkosipuliperunoista!

Tuunaaja

Maapähkinät vaihtoon, cashewpähkinöitä tilalle. Kookosmaito vaihtoon, kookoskermaa tilalle.

Keittiömestari

Chilin määrä liian runsas, peittää muut mausteet. Muuten maistuva ja lohi erittäin murea.

God

"Miksi kaikki ruuat pilataan valkosipulilla? On meitä , jotka ovat allergisia sille."

No sitten he eivät laita sitä valkosipulia. Problem solved. Saa sitä reseptiä soveltaa, ei se mikään vuorelta laskeutunut kivitaulu ole. 

VIERAILIJA

aivan ihanaa. KAIKKI VIERAAT TYKKÄS !!!

Vierailija

Hyvältä maistui. Tilli on aika yllättävä tämän tyyppisessä ruuassa mutta toimi hyvin. Chiliä laitoin enemmän ja myös lastikkeeseen. Mietin kuitenkin toimisiko ohjeessa paremmin joku vaalea kala.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1776 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle! Mehevä ruoka ei kaipaa lisukkeita.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

4
broilerin paistileikettä
1/2
tl
suolaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
(keltaista) kesäkurpitsaa
2
dl
riisiä
1
dl
valkoviiniä
3
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
10
salvianlehteä
125
g
ranskankermaa
5
dl
babypinaattia
Lisäksi
1-2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
  3. Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
  4. Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä
Kasvismakaronilaatikko - 100% vegeä

Tämä vie kielen mennessään! Mehevän ja maukkaan kasvismakaronilaatikon proteiinin lähteenä on suomalainen tomaatin makuinen nyhtökaura. Herkullisuutta lisää myös ihanat aurinkokuivatut tomaatit öljyssä. Pehmeäksi kuullotettu sipuli ja punainen paprika tuovat mahtavaa lisämakua.

Nyhtökauraa on helppo käyttää ruoanlaitossa. Tässä ohjeessa lisäät "nyhtiksen" suoraan pakkauksesta muiden ainesten joukkoon, se ei vaadi erillistä paistamista.

Reilu nippu tuoretta basilikaa ja mustat oliivit viimeistelevät koko komeuden. Tämä herkku sopii niin vegaaneille kuin muuten...

Annoksia
5-6
Vaikeustaso
Helppo

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 866 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kana valmistuu kermaisessa siiderikylvyssä puolessa tunnissa. Omenasose antaa ruokaan sekä makeutta että pehmeyttä. 

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderikana

Ainekset

600
g
broilerin paistileikettä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
kuivaa omenasiideriä
2
dl
ruokakermaa
1
dl
makeuttamatonta omenasosetta
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
dl
lehtipersiljan lehtiä
5
timjamin oksaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele paistileikkeet kylmällä vedelle. Kuivaa niiden pinnat ja leikkaa muutamaksi palaksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Ruskista lihat hyvin. Madalla pannun lämpöä ja lisää loput öljystä. Kuulota sipuleita ja valkosipulia pannulla 5 minuuttia. Kaada pannulle etikka ja siideri. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää ruokakerma ja omenasose. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna porista sillä välin, kun hienonnat yrtit. Viimeistele yrteillä.

Vinkki! Makeuttamatonta omenasosetta saa kaupoista – tai voit tehdä sen itse.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 866 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Nopeasti paistuvat kuhafileet saavat pintaansa ruista. Rahkainen kantarellimuusi, joka tarjoillaan kalan kaverina, on kuin lisuke ja kastike samassa paketissa.

Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Rukiinen kuha ja rahkainen kantarellimuusi

Ainekset

600
g
kalafileitä (kuhaa tai ahventa)
1/2
dl
ruisjauhoja
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
4
rkl
voita paistamiseen
1
sitruuna
Rahkainen kantarellimuusi
4–5
(700 g)
jauhoista perunaa
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1
dl
maitorahkaa
25
g
voita
2
dl
persiljaa
1
l
kantarelleja
2
tl
ruokaöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Aloita perunamuusin valmistuksesta. Laita perunat ja vesi kattilaan, mausta suolalla ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä perunat kypsiksi eli 15–20 minuuttia kuutioiden koosta riippuen.
  2. Valuta keitinvesi talteen. Laita ½ dl keitinvettä takaisin perunoiden joukkoon, lisää maitorahka ja voi. Painele perunat perunasurvimella tasaiseksi muusiksi. Lisää joukkoon ½ dl keitinvettä ja vatkaa muusi kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa vielä tilkka keitinvettä. Hienonna persilja ja sekoita se muusiin.
  3. Puhdista sienet ja pilko isoimmat muutamaan osaan. Kuumenna öljy, ja paista sienet nopeasti kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita sienet muusin joukkoon.
  4. Poista fileistä ruodot ja leikkaa isot fileet kahteen tai kolmeen osaan.
  5. Laita ruisjauhot, suola ja pippuri isoon suljettavaan muovipussiin. Laita kalafileet pussiin jauhojen joukkoon ja ravistele pussia varovasti niin, että kalat jauhottuvat kauttaaltaan. Varistele ylimääräinen jauho fileistä.
  6. Sulata voi paistinpannussa ja anna sen ruskistua, jotta saat voihin hieman pähkinäisen maun. Laita kalafileet pannulle ja paista ensin toiselta puolelta 3–5 minuuttia. Kun paistopinta on ruskistunut, käännä fileet ja paista 2–3 minuuttia. Lusikoi paistetulle pinnalle muutaman
    kerran ruskistunutta voita. Tarjoa paistetut kalat heti sienimuusin ja sitruunasiivujen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Anteeksi vaan, mutta tuo muusi oli todella pahaa!