Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuha paistuu helposti kikherneiden kera uunipellillä. Kylkeen tehdään nopea kastike jogurtista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kuha, lämmin kikhernesalaatti ja savupaprikajogurtti

Ainekset

4
kuhafileetä (à 150–180 g)
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
Kikhernesalaatti
2
tlk (à noin 300 g)
kypsiä kikherneitä
2
rkl
sitruunamehua
4
rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Pirskota päälle hieman oliiviöljyä.
  2. Valmista kikhernesalaatti. Huuhdo kikherneet ja valuta ne. Sekoita keskenään sitruunamehu ja oliiviöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne ja pinjansiemenet sitruunaöljyyn. Kääntele kastike joukkoon. Lisää seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille niin, että kalafileille jää tilaa toiselle puolelle. Paahda kikherneitä 15 minuuttia.
  3. Lisää kuhafileet pellille kikherneiden viereen. Paahda vielä 10–15 minuuttia, kunnes kalafileet ovat kypsiä. Tee savupaprikajogurtti kalan kypsyessä (ks. ohje alla).

Savupaprikajogurtti

Ainekset

2
tl
sitruunankuorta raastettuna
2
dl
turkkilaista jogurttia
1-2
tl
jauhettua savupaprikaa
1/2-1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki aineet keskenään. Tarjoa kalan ja kikhernesalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 946 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Vaihda uunilohi vaihteeksi nieriään! Lisukekasvikset valmistuvat kätevästi samassa nyytissä kalan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriää nyytissä

Ainekset

600
g
nieriää fileenä
1
tl
suolaa
½
luomusitruunan kuori ja mehu
½
tl
mustapippuria
1
iso
kesäkurpitsa
1
l
babypinaattia
12
kirsikkatomaattia
Salsa verde
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukku
basilikaa
2
rkl
kapriksia
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
2
rkl
sitruunan mehua
2
rkl
oliiviöljyä
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kalasta mahdolliset ruodot pois. Nosta kala ison leivinpaperipalan (noin 30x40 cm) toiseen reunaan. Mausta kalan pinta suolalla, sitruunamehulla ja -kuorella sekä mustapippurilla.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi. Lisää kalan päälle ja ympärille kesäkurpitsaviipaleet, pinaatti ja kirsikkatomaatit. Käännä leivinpaperi kanneksi ja taittele reunat huolellisesti kiinni tiiviiksi paketiksi. Nosta paketti pellille ja kypsennä kuumassa uunissa noin 15-20 minuuttia kalafileen paksuudesta riippuen.
  3. Kalan kypsyessä valmista salsa verde. Mittaa kaikki salsan aineet sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa salsa kylmänä höyryävän kuuman kalan ja kasvisten kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Satu Kemppainen

Nerokas lounas! Broileri ja pasta maistuvat hyvin kylminäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileria ja kierrepastaa

Ainekset

2
kpl / 300 g
kypsennettyjä broilerinrintafileitä
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Marinadi
2
rkl
öljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
hienonnettuja yrttejä (timjami, basilika)
ripaus
suolaa, mustapippuria ja sokeria
Lisäksi
3
dl
keitettyä täysjyväpastaa
10
kirsikkatomaattia
2
dl
salaattipinaattia
1
dl
raejuustoa
1
rkl
siemensekoitusta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä kirsikkatomaatit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja ripottele pintaan suola ja öljy. Kypsennä kuumassa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita marinadin aineet kulhossa. Viipaloi aiemmin paistettu, öljyllä ja suolalla maustettu broileri ja lisää kulhoon marinadin joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Kasaa broileriviipaleet, keitetty pasta, kirsikkatomaatit ja salaattipinaatti lounasrasiaan omiin lohkoihinsa. Valuta loppu broilerin marinadi annoksen päälle. Pakkaa raejuusto ja siemensekoitus omiin pikkurasioihinsa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 595 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Grillipanzanella on kesän kuumin salaatti! Siinä rapea leipä saa seurakseen parilalla käväisseitä tomaatteja ja maukkaita kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillipanzanella

Ainekset

1
rs (300 g)
grillitomaatteja eli isoja kirsikkatomaatteja
2
pihvitomaattia
3
(puna)sipulia varsineen
1
(300 g)
ciabatta-leipä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
(varrellisia kapriksia)
1
dl
basilikan lehtiä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa, johon rakennat salaatin.
  2. Leikkaa pihvitomaatit reiluiksi viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi sipulit. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyyn.
  3. Leikkaa ciabatta ohuehkoiksi viipaleiksi. Sivele palat öljyllä ja paahda ne ritilällä epäsuoraa grillausta käyttäen molemmin puolin kauniin raidallisiksi. Kumoa kulhoon ja kauho sekaisin.
  4. Kuumenna öljy parilalla. Paista tomaatit ja sipulit nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ainekset kulhoon limittäin leipäviipaleiden kanssa. Ripottele päälle kaprikset ja basilika.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)