Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ras el hanoutilla maustettu ja sitrusviipaleilla raikastettu limettilohi valmistuu näppärästi samalla pellillä kukkakaalilisukkeen kanssa. Mikä parasta: ruoka on valmista puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Limettilohi

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
½
tl
suolaa
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
limetin mehu
2
sitrushedelmää viipaleina (esim. mandariiniä, limettiä)
Kukkakaalillisuke
2
pientä kukkakaalia
1
rkl
öljyä
1
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
½
ruukku
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee 4 annospalaksi leivinpaperille uunipellille. Mausta palat suolalla, ras el hanoutilla ja limetin mehulla. Lado sitrusviipaleet lohipalojen päälle makua antamaan.
  2. Lohko kukkakaalit. Hienonna valkosipulinkynsi öljyn joukkoon ja lisää suola. Mausta kukkakaalilohkot öljyllä. Kypsennä lohi-kukkakaalipeltiä uunissa 10–15 minuuttia lohipalojen paksuudesta riippuen.
  3. Ripottele kukkakaalien päälle hienonnettua lehtipersiljaa ennen tarjoilua. 

Vinkki! Kun jätät kukkakaalin reiluiksi lohkoiksi, se säilyttää rapean rakenteensa. Leikkaa pienemmiksi nupuiksi, jos pidät kypsemmistä kasviksista.
 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Ponzukastike saa piparjuurivoissa paistetun hauen ja uuden sadon rapeat kasvikset loistamaan. Maalaisleipäpalalla voit kerätä talteen viimeisetkin ihanat pisarat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Piparjuurihauki ja ponzukasvikset

Ainekset

600
g
ruodotonta haukifileetä
150
g
kirkastettua voita eli gheetä
30
g
piparjuurta
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Wokkikasvikset
1
nippu
retiisiä
1
nippu
pieniä varhaisporkkanoita
100
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
öljyä paistamiseen
3–4
dl
sokeriherneitä
1
ruukku
lehtipersiljaa
Misomajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
vaaleaa misotahnaa
Lisäksi
dl
ponzua eli sitruunasoijakastiketta (Kikkoman)

Työvaiheet

  1. Laita haukifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista y-ruoto leikkaamalla terävällä veitsellä, ruotoja tunnustellen, viilto ruotorivin molemmille puolille. Poista ruotorivi. Kuivaa kalan pinta. Kuori piparjuuri ja ota siitä lastuja kuorimaveitsellä.

  2. Irrota varret retiiseistä ja porkkanoista. Huuhtele kasvikset. Puolita retiisit ja halkaise paksut porkkanat. Puolita herneenpalot.

  3. Mausta majoneesi misotahnalla. Sekoita tasaiseksi ja laita viileään odottamaan.

  4. Keitä ponzua kattilassa muutama minuutti, kunnes jäljellä on noin puolet. Pidä lämpimänä.

  5. Sulata kirkastettu voi pannussa, lisää piparjuurilastut ja kuumenna, kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi. Lisää haukipalat ja paista keskilämmöllä koko ajan piparjuurivoilla valellen 3–4 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kalat pois pannusta, mausta suolalla ja pippurilla ja pidä folion alla.

  6. Wokkaa retiisit, porkkanat ja sokeriherneenpalot kuumassa öljyssä pannussa nopeasti napakoiksi, 3–4 minuuttia. Siirrä pannu pois liedeltä ja lisää herneet. Hienonna persilja ja lisää se kasvisten joukkoon.

  7. Jaa kasvikset lautasille ja valuta päälle ponzukastiketta. Lisää haukipalat ja tarjoa misomajoneesin kanssa.

Vinkki Tee kirkastettu voi sulattamalla 200 g voita kattilassa. Anna voin levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ja valuta kirkas osa toiseen astiaan. Käytä pohjalle painunut hera esimerkiksi leivonnassa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Kaipaatko vaihtelua aamupuuroon? Tattarituorepuuro ilmoittautuu ehdokkaaksi! Puuro valmistuu kevyesti paahdetuista tattarihiutaleista, jotka sekoitetaan kaurajogurtin ja puolukoiden kanssa.

Vinkki! Kuvassa näkyvän omena-basilika-inkiväärijuoman ohjeen löydät puuroreseptin alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + 15 min tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu tattarituorepuuro

Ainekset

2
dl
tattarihiutaleita
dl
puolukkasurvosta
dl
(vanilja)kaurajogurttia
1
rkl
nokkoslehtijauhetta
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
2
rkl
juoksevaa hunajaa
granaatinomenansiemeniä
auringonkukan- ja pellavansiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda tattaria kuivassa pannussa sekoit­taen 3 minuuttia. Siirrä hiutaleet kulhoon.
  2. Lisää puolukkasurvos, kaurajogurtti, nok­kosjauhe, hunaja ja suola ja sekoita hyvin. Laita tuorepuuro viileään vähintään 15 minuutiksi tai anna tekeytyä seuraavaan päivään.
  3. Nauti puuro hunajan ja paahdettujen siementen kanssa.

Vihreä omena-basilika-inkiväärijuoma

Ainekset

1
vihreä omena
5
dl
babypinaattia
2
lehtisellerin vartta
1
tl
inkivääriä raastettuna
3
dl
tuorepuristettua omenamehua
1
sitruunan mehu
½
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese (ja kuori) omena ja poista sie­menkota. Huuhtele pinaatti ja lehtiselle­rit. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  3. Siivilöi juoma laseihin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1286 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Ihana kevätsalaatti yhdistää paahdetut parsat, krutongit ja uunifetan. Tarjoa herkku uunilämpimänä suoraan pelliltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-feta-leipäsalaatti

Ainekset

2
nippua (à 400 g)
parsaa
2
avokadoa
2
pkt (à 200 g)
fetaa
1
vaalea maalais- tai ranskanleipä
1
sitruunaa
2
dl
oliiviöljyä
½
ruukku tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kuivat kannat. Halkaise avokadot, kuori ja viipaloi puolikkaat. Valuta fetat. Laita vihannekset ja fetat isoon uunivuokaan. Murenna leipä isoiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteöljy vuoassa vihanneksiin ja leipäpaloihin. Halkaise sitruuna ja laita sekin uunivuokaan.

  3. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Peitä leipäpalat foliolla, jos ne paahtuvat liikaa.

  4. Purista sitruunanpuolikkaista mehu ainesten joukkoon ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2508 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kananmunasta, sipulista ja purkki-kikherneistä syntyy tavattoman herkullista pikaruokaa, kun niistä valmistaa tahinin ja chilin maustaman egyptiläisen salaatin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Egyptiläinen munasalaatti

Ainekset

4
pientä sydänsalaattia tai mini romainea
4
tomaattia
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
prk (à 300 g)
käyttövalmiita kikherneitä
½–1
tl
suolaa
4
kananmunaa
½
ruukku lehtipersiljaa
1
tl
chilirouhetta
Tahinikastike
½
dl
sitruunamehua
1
rkl
tahinia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Purista sitruunan mehu kulhoon ja sekoita muut aineet joukkoon.

  2. Leikkaa salaatit pitkittäin neljäksi lohkoksi ja siirrä tarjoiluastiaan. Lohko myös tomaatit ja nosta palat salaatin joukkoon.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli kuudeksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Paista sipuleita ja kikherneitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Paista samaan aikaan toisessa pannussa tilkassa öljyä 4 kananmunaa, noin 2 minuuttia yhdeltä puolelta.

  4. Laita kikherne-sipuliseos ja paistetut munat tarjoiluastiaan salaatin päälle. Lusikoi kastike salaatille. Viimeistele salaatti lehtipersiljan lehdillä ja chilirouheella.

Kommentit (0)