
Paistetut ahvenet ja ruohosipuli-hölskyperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat huolellisesti. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Sekoita kermaviili, piparjuuri, öljy, suola ja pippuri keskenään isossa kulhossa.
- Saksi ruohosipuli tehosekoittimen kulhoon ja lisää öljy. Soseuta 3–4 minuuttia, kunnes kulho alkaa tuntua hieman lämpimältä.
- Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Paista kaloja kuumalla pannulla voissa noin minuutti per puoli.
- Valuta perunat ja kaada ne kuumina kermaviilikulhoon. Lisää ruohosipuliöljy ja peitä kulho lautasella. Hölskyttele ainekset varovasti keskenään.
- Tarjoa hölskyperunat paistettujen ahventen kanssa.