Hopeakylkinen siika on hienon makuinen, täyteläinen kala, joka saa täydellisen makuparin pinaatista. Jos kaipaat tuhdimpaa lisuketta, täysjyväbulgur tai kuskus sopivat hyvin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min
Helppo
Siikaa ja pinaattia
Ainesosat
600
g
siikafileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua valkopippuria
2
dl
kuivaa omenasiideriä
3
dl
kasvislientä
10
salvian lehteä
1
keltuainen
1
dl
laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)
Pinaattilisäke
1/2
(luomu) laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)
1
valkosipulinkynsi
200
g
tuoretta pinaattia
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
Vaiheet
- Poista siikafileistä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileet sopiviksi annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Raasta sitruunan kuori ja hienonna valkosipulinkynsi pinaattilisuketta varten.
- Kuumenna laakeassa, kannellisessa paistinpannussa siideri ja kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää salvian lehdet ja kalafileet nahkapuoli ylöspäin pannulle. Laske lämpöä ja anna kalojen kypsyä kannen alla hiljaa poreillen 5 minuuttia.
- Nosta kalapalat lautaselle ja pidä lämpimänä folion alla. Kaada höyrytysliemi siivilän läpi pieneen kattilaan ja vispilöi joukkoon keltuainen sekä ruokakerma. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hieman saostuu.
- Laita paistinpannu takaisin levylle. Paista pinaattia ja valkosipulia kuumalla pannulla öljyssä noin minuutti ja mausta lopuksi sitruunankuoriraasteella ja suolalla.