Sinappihauki on vaivaton ja nopea, sillä se kypsyy samaan tahtiin uusien perunoiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Sinappihauki
Ainesosat
600
g
ruodotonta haukifileetä
¾
dl
oliiviöljyä
2
rkl
täysjyväsinappia
1
luomusitruuna
500
g
terttutomaatteja
1
valkosipuli
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½–1
rkl
voita
1
dl
tilliä hienonnettuna
Vaiheet
- Leikkaa haukifilee annospaloiksi.
- Sekoita öljy ja sinappi yhteen.
- Pese ja viipaloi sitruuna. Pese tomaatit. Irrota valkosipulista kynnet, kuori ne ja leikkaa pitkittäin viipaleiksi.
- Mausta haukipalat suolalla ja valkopip-purilla. Levitä sinappiöljy, sitruunaviipaleet ja valkosipuli kalapalojen pinnalle.
- Kuumenna paistinpannu tai muurikka. Paista haukiviipaleita 5 minuuttia voissa. Lisää tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia eli kunnes kala on mehevän kypsää. Viimeistele sinappihauki tuoreella tillillä.
Vinkki Voit kypsentää kalat ja tomaatit ilman voita 200-asteisessa uunissa, 20 minuuttia.