Kokki Pipsa Hurmerinnan lempimauste sumakki maustaa uuninieriän herkulliseksi. Samalla pellillä paahtuvat lehtikaalit ja pikkutomaatit.
Sumakkinieriä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Puolita tomaatit. Kuori ja lohko sipuli. Kuori valkosipulit ja murskaa niitä hieman veitsen lappeella.
- Poista lehtikaalin kova keskiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Laita palat pellille ja valuta niille 1½ rkl oliiviöljyä. Purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Hiero kaalipaloja voimakkaasti että ne pehmenevät.
- Laita tomaatit pellille lehtikaalien joukkoon. Valuta niille 1½ rkl öljyä. Tee keskelle paikka kalaa varten ja levitä sipulit siihen. Laita nieriä sipuleiden päälle. Ripottele suola ja pippuri nieriälle ja kasviksille. Ripottele sumakki kalan pinnalle. Laita kaksi sitruunanpuolikasta pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää. Koristele hienonnetulla kevätsipulilla.