Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2465 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Siika, kurkku ja korianteri yhdistyvät raikkaissa kalatacoissa! Nämä herkut vievät kielen mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suomalainen kalataco

Ainekset

500
g
ruodotonta siikafileetä
3
limettiä
1
tl
suolaa
2
avomaakurkkua
1
kesäsipuli
1
punainen chili
Vihreä kastike
1
l
herneenpalkoja
2
tuoretta jalapeñoa
1
valkosipulinkynsi
1
dl
jogurttia
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
8
maissitortillaa
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Irrota siikafileestä nahka, kuutioi kalan liha ja siirrä se kulhoon. Pyöräytä limettejä voimakkaasti pöytää vasten, puolita ja purista mehut siian päälle. Lisää suola. Halkaise kurkut pituussuunnassa ja poista vetinen siemenosa lusikan avulla. Kuutioi kurkut. Hienonna sipuli varsineen. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Sekoita kasvikset kalan joukkoon ja nosta seos jääkaappiin.
  2. Tee kastike. Perkaa herneet. Leikkaa jalapeñoista kannat pois. Kuori valkosipulinkynsi. Soseuta herneet, jalapeñot, valkosipuli ja jogurtti tehosekoittimessa. Mausta suolalla.
  3. Kokoa tacot. Sipaise vihreää kastiketta tacolle ja lusikoi päälle siikaseosta. Viimeistele taco korianterinlehdillä.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2465 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Klassikot syntyvät ylivertaisen hyvistä yhdistelmistä. Tässä kevyesti jauhotettu, mehevän lohkeavaksi paistettu kala tarjotaan sitruunalla ja persiljalla maustetun ruskistetun voin kera.

Viinisuositus: Siika-annoksen itseoikeutettu viinikumppani on J. Moreau & Fils Chablis 2019, 20,98 e. Chardonnayn elegantti  omenainen hedelmäisyys yhdistettynä mineraalisuuteen ja pähkinäisyyteen sopii täydellisesti kastikkeen kanssa, eikä siikakaan jää viinin jalkoihin....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Myllärin siika, filet de lavaret à la meunière

Ainekset

4
pientä siikafileetä (n. 600 g)
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
6
rkl
vehnäjauhoja
4
rkl
kirkastettua voita (ohje alla)
Kastike
4
rkl
voita
4
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
pieniä kapriksia
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Valmista ensin lisukkeeksi tulevat purjolinssit ja kirkastettu voi (ohjeet alla).

  2. Kuivaa fileet talouspaperilla, mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele jauhoissa. Paista fileitä kirkastetussa voissa molemmilta puolilta muutama minuutti, kunnes kala on kypsää mutta vielä mehevän lohkeavaa. Siirrä fileet pannusta tarjoiluastiaan.

  3. Tee kastike. Paahda voi pannussa vaaleanruskeaksi. Hienonna lehtipersilja. Mausta kastike persiljalla, kapriksilla ja sitruunamehulla. Tarjoa kalan ja purjolinssien kanssa.

Purjolinssit

Ainekset

3
dl
beluga- tai puy-linssejä
1
purjo
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
½
dl
rypsiöljyä
2
dl
valkoviiniä
2
rkl
tomaattipyreetä
6
dl
kasvislientä
2
tl
kuivattua timjamia
1
laakerinlehti
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
LISÄKSI
voita paistamiseen
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit hyvin.

  2. Huuhtele ja viipaloi purjo, säästä vihreä osa tarjoiluun. Kuori ja hienonna valkosipulit. Leikkaa sellerit pieniksi kuutioiksi. Kuullota purjon valkoinen osa, valkosipuli ja selleri öljyssä kattilassa pehmeiksi, muutama minuutti.

  3. Lisää viini ja tomaattipyree kattilaan. Sekoita hyvin ja lisää linssit, kasvisliemi, yrtit ja laakerinlehti. Keitä miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia, kunnes linssit
    ovat napakan kypsiä. Mausta pippurilla
    ja halutessasi suolalla.

  4. Paista purjon vihreä osa pannussa voissa miedolla lämmöllä pehmeäksi, muutama minuutti. Hienonna lehtipersilja ja sekoita purjo ja persilja linssien joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1281 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Fleksaajan bolognesessa jauhelihaa on tavallista vähemmän ja kasviksia puolestaan runsaammin. Ota haltuun uusi tapa tehdä pastakastike!

Mikä ihmeen fleksaus? Fleksitaristit venyttävät ruokavalionsa rajoja joustavalla kasvissyönnillä. Fleksata voi monella tavalla ja yksi helpoimmista on lisätä kasvisten määrää lihavoittoisina tunnetuissa ruoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fleksaajan bolognese

Ainekset

200
g
jauhelihaa (sika-nauta)
½
tl
suolaa
200
g
herkkusieniä
200
g
parsakaalia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
paahdettua säilöttyä paprikaa (esim. Royal)
3
valkosipulinkynttä
2
tl
oliiviöljyä
2
tl
voita
1
rkl
kuivattua timjamia
2
tl
bbq-maustetta (esim. Rub-kuivamauste tai bbq-kastike)
noin ½
tl
suolaa
2
tl
srirachaa
1
rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
1
tölkki
tomaattimurskaa
10
mustaa kalamata-oliivia
1
rkl
sitruunanmehua
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan, mausta suolalla, siirrä kulhoon ja pidä lämpimänä.

  2. Viipaloi herkkusienet, leikkaa parsakaali nupuiksi ja hienonna varret. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna paprikat, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi ja öljy samalla paistinpannulla, missä ruskistit jauhelihan. Paista kasviksia käännellen pannulla noin 10 minuuttia.

  3. Mausta timjamilla, bbq-mausteella ja ripauksella suolaa. Kääntele joukkoon sriracha ja sinappi. Lisää tomaattimurska, oliivit ja jauheliha. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia.

  4. Keitä tässä vaiheessa spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  5. Purista kastikkeeseen lopuksi joukkoon sitruunanmehu. Kääntele spagettiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 205 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Marinoi tofu maukkaaksi itse tehdyllä teriyakikastikkeella. Tästä vegaanisesta ruokaisasta salaatista riittää kahdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakitofusalaatti

Ainekset

Teriyakitofu
250
g
maustamatonta tofua
½
dl
japanilaista soijakastiketta
½
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä raastettuna
2
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa
rypsiöljyä paistamiseen
Salaatti
½
dl
(täysjyvä)riisiä
suolaa ja vettä keittämiseen
70
g
salaattisekoitusta
½
kurkku
8
retiisiä
100
g
sokeriherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
kurpitsansiemeniä
Kastike
2
tl
raastettua inkivääriä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
japanilaista soijakastiketta
1
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita ensin tofu marinoitumaan. Leikkaa tofu kolmioiksi ja painele palat kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Sekoita yhteen soijakastike, riisiviinietikka, inkivääri, valkosipuli ja agavesiirappi. Laita tofupalat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia tai mieluiten yön yli.
  2. Poista tofut marinadista ja paista öljyssä molemmin puolin kullanruskeiksi.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä kastikkeen aineet.
  4. Leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi ja retiisi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita salaatti, kurkku, retiisit ja sokeriherneet. Valuta päälle kastiketta haluamasi määrä.
  5. Lisää lopuksi riisi, paistettu tofu ja siemenet.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2465 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannussa kypsennettävä banaanipuuro valmistuu samaan tapaan kuin sen aamiaisserkku munakokkeli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + turpoaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu banaanipuuro

Ainekset

3
dl
pikakaurahiutaleita
2
banaania
6
dl
vettä
2
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
paistamiseen voita
2
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
Timjamiomenat
3
hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
2
rkl
voita
3
timjaminoksaa
1
tl
kanelia
Taatelivoi
8
kuivattua, kivetöntä taatelia
30
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Laita kaurahiutaleet, banaanit, vesi, kar­demumma ja suola tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Anna seoksen turvota noin 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista.
  2. Tee timjamiomenat. Pese omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi loh­koiksi. Paista lohkoja voissa timjamin ja ka­nelin kanssa noin 5 minuuttia.
  3. Tee taatelivoi. Hienonna taatelit veitsellä. Vaahdota voi ja sekoita taatelit siihen.
  4. Paista puuro 2–3 erässä voissa keskilämmöllä koko ajan lastalla sekoitellen, noin 2 minuuttia per erä.
  5. Tarjoa puuro matalalta lautaselta omenoi­den, taatelivoin, jogurtin ja hunajan kanssa.

Kommentit (0)