
Herkullisin hauki paahtuu pikaisesti uunissa. Sen pintaan sipaistaan mausteöljyä ja kastikkeena tarjotaan raikasta tahinisoosia.
Valkosipulihauki
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Leikkaa fileestä pois evät ja vatsaruodot. Poista y-ruoto: viillä terävällä veitsellä melkein nahkaan asti aivan ruotorivin vierestä ruotoja veitsellä tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella. Irrota ruotorivi. Leikkaa filee annospaloiksi ja laita palat uunivuokaan.
- Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita valkosipuli, rosmariini ja öljy pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja levitä kalapaloille. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia palojen koosta riippuen. Tee sillä aikaa tahini-kurkkukastike ja annostele sitä reilusti valmiille kalapaloille.
Tahini-kurkkukastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja purista sitruunan mehu. Kuori pistaasit.
- Yhdistä tahini, vesi, öljy ja suola. Lisää kurkut, yrtit ja pistaasit.
Tämä resepti oli vähän outo... itse valkosipulihauki oli ihan ok, mutta tahinikastike ei tuntunut passaavan tähän lainkaan. Muutoinkin kastiketta tuli todella paljon huomioden, että oli tarkoitettu neljälle. Ei jatkoon tällä kertaa.