Lehtikaali paistuu kalan alla pehmeäksi ja reunoilta rapeaksi. Maukkaan siikapellin ehtii tehdä vaikka arkenakin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Vartin lehtikaali-siikapelti
Ainesosat
400
g
ohuita ruodottomia siikafileitä
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua chiliä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Sitruunaöljy
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa kalafileet annospaloiksi.
- Revi lehtikaali isoiksi paloiksi, poista paksu lehtiruoti. Sekoita kulhossa kaali, kaprikset, öljy, chili, suola ja pippuri. Laita myös kalapalat kulhoon ja sekoita nostellen.
- Levitä lehtikaali uunipellille tai -vuokaan ja laita kalat kaalin päälle. Paista uunissa 15 minuuttia.
- Tee sitruunaöljy. Purista mehu kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sokerilla.
- Lusikoi sitruunaöljy kaloille juuri ennen tarjoamista.