Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Grillaus
14:00 | 15.8.2021

Grillattu lohi ja mojokastike

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Grillattu lohi tarjotaan nyt mojokastikkeen kera. Jos etsit tälle ruoalle viinikaveria, käänny valkoisen albariñon puoleen – se on oiva pari yrttisen mojokastikkeen ja lohen kanssa.

Viinisuositus: Serra da Estrela Albariño, 14,98 e, on kuin tehty raikkaan lohiannoksen seuraan. Viini on mukavan hedelmäinen ja sopivan mineraalinen, ja sen kiinnostava keltainen omenaisuus toimii myös mojokastikkeen kanssa. Hyvä vaihtoehto on myös Ruedan alueelta tuleva, Verdejo-rypäleestä tehty José Pariente Varietal Verdejo 2018, 15,90 e. Siinä on hiukan enemmän trooppisia hedelmiä ja mehevyyttä, jolloin kokonaisuudesta tulee täyteläisempi. Viinin viehkeä yrttisyys toimii upeasti lehtipersiljan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2–4 annosta
25 min
Helppo

Grillattu lohi ja mojokastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
lohifileetä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Mojokastike
3
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
1–2
ruukkua lehtipersiljaa (tai osittain korianteria)
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sherry- tai valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
juustokuminaa

Vaiheet

  1. Tee ensin mojokastike. Kuori valkosipulit. Poista chilistä kanta ja siemenet. Laita kaikki mojon aineet tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi.

  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Laita lohi grillausvuokaan tai foliosta taitellulle levylle nahkapuoli alaspäin. Työnnä paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä kalaa grillissä, kunnes se on juuri ja juuri kypsää, noin 10–15 minuuttia tai kunnes mittari osoittaa 42–48 astetta. Anna lohen vetäytyä folion alla noin 5 minuuttia.

  3. Tarjoa lohi mojon kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
päivän katiska
grillaus
30 minuuttia
grillattu lohi
Lohi
kalaruoka

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini