
Suomustetun ahvenen nahka paistuu grillissä rapean maukkaaksi. Jos grillaat ahvenet suomuineen, repäise nahka pois ennen syömistä, ja levitä salsa verde -tahna kaloille.
Pikkukalojen grillaaminen onnistuu parhaiten halsterilla, jolloin kaloja voi helposti käännellä ja kypsyminen on tasaista. Kalat ja halsteri öljytään ennen kypsentämistä, jotta kalat eivät tartu kiinni halsteriin.
Yrttinen salsa verde -tahna levitetään kypsien ahventen päälle. Tässäkin ohjeessa kalat suomustetaan ennen kypsentämistä, koska rapeaksi grillattu ahventen nahka on todella maukasta. Peratut ahvenet voi kypsentää halsterissa tietysti myös suomuineen. Silloin nahka repäistään kypsän kalan päältä, ja salsa verde -tahna lusikoidaan ahvenille.
Salsa verde -ahvenet
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita pehmeän voin joukkoon kaikki salsa verde -tahnan ainekset.
-
Huuhtaise ahvenet kylmällä vedellä ja pyyhkäise kuivaksi talouspaperilla. Ripottele suolaa ahvenien sisälle ja päälle. Sipaise kaloille öljyä. Öljyä myös halsteria kevyesti niin kalat irtoavat kypsänä siitä paremmin.
-
Aseta ahvenet halsteriin ja sulje halsteri napakasti. Kypsennä kaloja grillissä tai hiilloksella noin 3–5 minuuttia molemmin puolin.
-
Levitä kypsien kuumien ahvenien päälle salsa verde -tahnaa.