
Purkitetut savumuikut ovat loistava hätävara mökille! Ne maistuvat niin salaateissa, leivän päällä kuin kalatahnoissa.
Savumuikku-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä perunat kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. (Voit käyttää myös edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.)
-
Kuumenna grilli valmiiksi.
-
Leikkaa pavuista kannat pois. Keitä papu- ja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä. Taputtele pavut talouspaperilla kuiviksi.
-
Puolita sitruuna. Puolita, kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.
-
Nostele pavut ja sitruunanpuolikkaat grilliin. Anna sitruunoiden paahtua rauhassa. Papuja voit käännellä sitä mukaa, kun niihin ilmestyy grilliraitoja.
-
Kun pavut ovat valmiita, nosta ne kulhoon. Purista sitruunoista mehu ja lisää joukkoon. Lisää perunat, sipulit, öljy, hunaja, sinappi ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää muikut ja kääntele varovasti sekaisin.
Vinkki Voit halutessasi grillata myös perunat yhdessä papujen ja sitruunoiden kanssa.