Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1920 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Yksinkertaisuudessaan nerokasta kesäkalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappi-hunajaglaseeratut lohikyljykset

Ainekset

4
lohimedaljonkia
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Sinappi-hunajakastike
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
dijonsinappia
1/2
dl
karkeaa dijonsinappia
2
rkl
soijakastiketta
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
miniversoja
1/2
dl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin varhaisperunavartaat ohjeen mukaan. Mausta kalat suolalla ja pippurilla. Tee sinappi-hunajakastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää joukkoon sinapit, hunaja ja soija.
  2. Sipaise lohimedaljongeille öljyä. Grillaa kaloja 3 minuuttia molemmin puolin tai kunnes lohi on melkein kypsää. Jos käytät paistomittaria, lohen sisälämpötila on tässä vaiheessa noin 40 astetta.
  3. Sipaise kaloille sinappi-hunajakastiketta ja jatka grillaamista vielä noin minuutti tai kunnes paistomittarin lukema on 42 astetta. Kala on tällöin sisältä vielä hieman läpikuultavaa ja lohkeaa kauniisti. Jos haluat kypsemmän kalan, jatka kypsennystä, kunnes sisälämpö on 48 astetta. Viimeistele annokset miniversoilla.

Grillatut pottuvartaat

Ainekset

1
kg
varhaisperunoita
Sitruuna-yrttikastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
raastettua (luomu)sitruunankuorta
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat puhtaiksi. Laita perunat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat napakan kypsiä. Anna perunoiden jäähtyä.
  2. Puolita jäähtyneet perunat. Laita ne varrastikkuihin. Paista niihin kauniit raidat grillissä.
  3. Tee kastike. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada kastike perunoille. Tarjoa heti lohen kanssa. (4 annosta, 20 min + 20 min)

Kommentit (6)

Janne Viljanen
Seuraa 
Liittynyt28.5.2014

Reseptissä taitaa olla pieni virhe:
1/2 dl dijonsinappia
1/2 dl karkeaa dijonsinappia
Luulen että toinen pitäisi olla hunajaa ...

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kommentistasi! Tuo karkea sinappi on sellaista, jossa ovat siemenet mukana, joten kyllä ohjeeseen tulee molempia. Hauskaa grillauskesää! T: Soppa365 toimitus

Emmi Manninen
Seuraa 
Liittynyt8.10.2015

Missäs kohtaa se hunaja tulee mukaan? :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos palautteesta ja pahoittelut! Eilen huomasimme, että reseptin ainesosaluettelosta oli jäänyt hunaja pois. Lisäsimme sen heti sinne eli nyt se löytyy reseptistä. Hunajaa laitetaan 1/2 dl ja se lisätään sinappien ja soijan kanssa valkosipulien joukkoon. T: Soppa365 toimitus

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos palautteesta ja pahoittelut! Eilen huomasimme, että reseptin ainesosaluettelosta oli jäänyt hunaja pois. Lisäsimme sen heti sinne eli nyt se löytyy reseptistä. Hunajaa laitetaan 1/2 dl ja se lisätään sinappien ja soijan kanssa valkosipulien joukkoon. T: Soppa365 toimitus

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1920 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Melkein kuin ceviche! Filippiiniläisversiossa kala kypsytetään limetillä ja maustetaan kookosvedellä sekä riisiviinietikalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + marinointi 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Filippiiniläinen ceviche eli kinilaw

Ainekset

300
g
pakastettuja ahvenfileitä
180
g
katkarapuja
2
limettiä
2
valkosipulinkynttä
3
cm
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
kookosvettä
1/2
dl
riisiviinietikkaa
1
tl
tummaa sokeria
Lisäksi
1
punasipuli
1
punainen chili
1
ruukku
korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Sulata kalat ja ravut.
  2. Jos fileissä on ruotoja, poista ne. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon.
  3. Purista limettien mehu kalan päälle. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, kookosvesi, etikka ja sokeri kalan joukkoon. Lisää katkaravut ja sekoita.
  4. Anna kinilawn vetäytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia, kääntele muutaman kerran.
  5. Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele chili. Sekoita sipulit ja chili sekä hienonnettu korianteri kinilawn joukkoon. Tarjoa limettilohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1920 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Helppoon gnocchivuokaan upotetaan purkki papuja, säilöttyjä kirsikkatomaatteja ja ronskisti valkosipulia. Mozzarella viimeistelee makuyhdistelmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-gnocchivuoka

Ainekset

2
tlk (à 380/230 g)
kypsiä papuja
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja
1
l
vettä
1+ 1
tl
suolaa
2–4
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
mozzarellaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (1)

Spiide1

Mitä papuja suosittelisitte tähän ruokaan?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1920 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Paprikaschnitzelit ovat keittiömestari Simona Milazzon lapsuuden ruoka. Isoäiti grillasi juustoa valuvat paprikapihvit hiiligrillillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprikaschnitzel

Ainekset

4
isoa punaista paprikaa
4
isoa viipaletta juustoa
4
isoa viipaletta maalaiskinkkua
1
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoa
2
kananmunaa
1
dl
korppujauhoja
Lisäksi
oliiviöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita paprikat leivinpaperille uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kunnes paprikoiden pinta on musta. Laita paprikat muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota paprikoiden kuoret varovasti vetämällä. Vedä myös kannat ja siemenkodat varovasti irti.
  2. Täytä paprikat juustolla ja kinkulla. Paina ne litteiksi ”pihveiksi”.
  3. Kaada yhdelle lautaselle maito, toiselle vehnäjauhot. Riko kananmunat syvälle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa korppujauhot neljännelle lautaselle. Kasta paprikat ensin maitoon, sitten vehnäjauhoon, seuraavaksi kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoon. Laita schnitzelit isolle lautaselle ja siirrä kylmään 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna öljyä isossa paistinpannussa. Paista schnitzeleitä runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on rapea.

Kommentit (1)

Vierailija

Trevligt recept. Går säkert att göra glutenfria också😊Och inhemska paprikor förstås!!