
Kääräise ahvenfileet viininlehtiin tai kevyesti ryöpättyihin mustaherukanlehtiin ja grillaa kypsiksi! Lisukkeeksi sopii mehevä paprika-tomaattisalaatti.
Välimeren ahvenkääryleet
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi: tee leveässä päässä viilto ruotorivin molemmille puolille ja irrota ruotorivi. Leikkaa fileet noin 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita oregano ja suola joukkoon. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Tee sillä aikaa grillisalaatti (ohje vieressä).
-
Levitä viininlehdet työlaudalle, laita kaksi lehteä päällekkäin. Jaa kalapalat lehdille ja rullaa napakaksi paketiksi.
-
Sivele rullat öljyllä ja grillaa niitä parilalla tai grilliritilällä keskilämmöllä 3–5 minuuttia molemmin puolin. Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
-
Purista sitruunamehua ja ripota roseepippuria rullille.
Vinkki! Korvaa viininlehdet ryöpätyillä mustaherukanlehdillä.
Sitruunainen grillisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Grillaa tomaatteja, paprikoita, sipulia ja chiliä sen verran, että niiden kuoret hieman paahtuvat. Älä kypsennä vihanneksia pehmeiksi. Laita kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna jäähtyä 5–10 minuuttia.
-
Poista paahtuneet kuoret. Paloittele tomaatit ja paprikat, viipaloi sipuli ja hienonna chili. Hienonna myös persilja.
-
Purista sitruunan mehu ja raasta valkosipuli kulhoon. Vatkaa öljy ja hunaja joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
-
Sekoita vihannekset ja persilja kastikkeeseen. Tarjoa lisukkeena.