Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2298 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kääräise ahvenfileet viininlehtiin tai kevyesti ryöpättyihin mustaherukanlehtiin ja grillaa kypsiksi! Lisukkeeksi sopii mehevä paprika-tomaattisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren ahvenkääryleet

Ainekset

4
ahvenfileetä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
16
(250 g)
viininlehteä suolavedessä
3
rkl
öljyä
Lisäksi
½
sitruuna
2
tl
roseepippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi: tee leveässä päässä viilto ruotorivin molemmille puolille ja irrota ruotorivi. Leikkaa fileet noin 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita oregano ja suola joukkoon. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Tee sillä aikaa grillisalaatti (ohje vieressä).

  2. Levitä viininlehdet työlaudalle, laita kaksi lehteä päällekkäin. Jaa kalapalat lehdille ja rullaa napakaksi paketiksi.

  3. Sivele rullat öljyllä ja grillaa niitä parilalla tai grilliritilällä keskilämmöllä 3–5 minuuttia molemmin puolin. Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.

  4. Purista sitruunamehua ja ripota roseepippuria rullille.

Vinkki! Korvaa viininlehdet ryöpätyillä mustaherukanlehdillä.

Sitruunainen grillisalaatti

Ainekset

4
tomaattia
4
pitkää tai 2 tavallista vihreää paprikaa
1
punasipuli
1
chili
1
ruukku
lehtipersiljaa
Sitruunakastike
1
sitruuna
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
oliiviöljyä
½
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Grillaa tomaatteja, paprikoita, sipulia ja chiliä sen verran, että niiden kuoret hieman paahtuvat. Älä kypsennä vihanneksia pehmeiksi. Laita kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Anna jäähtyä 5–10 minuuttia.

  2. Poista paahtuneet kuoret. Paloittele tomaatit ja paprikat, viipaloi sipuli ja hienonna chili. Hienonna myös persilja.

  3. Purista sitruunan mehu ja raasta valkosipuli kulhoon. Vatkaa öljy ja hunaja joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita vihannekset ja persilja kastikkeeseen. Tarjoa lisukkeena.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2298 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmista perunat pastan tapaan: keitä kypsiksi ja sekoita yksinkertaiseen kastikkeeseen. Tämä helppo arkiruoka yhdistää peston, ranskankerman, savukalan ja perunat samaan kulhoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukala-pestoperunat

Ainekset

800
g
perunoita
500
g
lämminsavulohta
1
prk (150 g)
pestoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
100
g
lehtikaalia
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Keitä ne kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Ota kalasta haarukalla paloja kulhoon. Revi lehtikaali suupaloiksi lehtiruotien ympäriltä. Sekoita lehtikaalin palat, pesto ja ranskankerma lohen joukkoon. Mausta pippurilla.

  3. Kaada perunoista vesi pois ja nosta kattila hetkeksi hellalle, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kumoa perunat kulhoon ja sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Raikas ja eksoottinen kinilaw on Filippiinien versio cevichestä. Rasvainen nieriä sopii hyvin upotettavaksi inkiväärillä ja limetillä maustettuun riisiviinietikkaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nieriä-kinilaw

Ainekset

400
g
nieriää fileenä
pala
kurkkua
1
punasipulia
1
chili
1
limen kuori ja mehu
1–2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Poista kalafileistä ruodot ja nahka. Leikkaa kala pieniksi haarukkapaloiksi. Kuori ja viipaloi kurkku, hienonna sipuli ja chili. Raasta limen kuori isoon kulhoon ja purista mukaan mehu. Raasta mehuun inkivääriä ja lisää etikka, sokeri ja suola. Vispaa niin, että sokeri ja suola liukenevat nesteeseen.

  2. Laita kala, sipuli ja kurkku liemeen, lisää kookos ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 30–45 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2298 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Miia Khan ja Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt voit unohtaa pannun, sillä tämän herkkupastan höysteet, lehtikaali ja sienet, paahdetaan uunissa pellillä. Napakan kypsäksi keitetty pasta imaisee syksyiset maut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-lehtikaalipasta

Ainekset

300
g (n. 1 l)
kantarelleja tai suppilovahveroita
250
g
lehtikaalia
Maustekastike
2
valkosipulinkynttä
1
rosmariininoksa
3
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paahdetut valkosipulinkynnet
2
valkosipulinkynttä
1
tl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa
2
rkl
pastan keitinvettä
1
rkl
voita
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

  2. Puhdista ja paloittele kantarellit tai suppilovahverot. Poista lehtikaalista kova lehtiruoti, hienonna lehdet. Laita sienet ja lehtikaali kulhoon.

  3. Tee maustekastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna rosmariinin lehdet. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset. Sekoita kastike lehtikaalin ja sienten joukkoon. Levitä sieni-lehtikaaliseos leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kokonaisina pienen folioarkin päälle. Lisää päälle öljyä ja suolaa. Kääräise folio paketiksi ja se pellille sieniseoksen viereen. Laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Kasvisten paahtuessa keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 2 ruokalusikallista keitinvettä kastikkeeseen.

  6. Hienonna pehmenneet valkosipulinkynnet. Sekoita valutettu pasta, 2 rkl keitinvettä, voi, valkosipuli ja sieni-lehtikaaliseos keskenään. Halutessasi raasta parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1205 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Unelmanpehmeä Dalgona-kahvi on maailman villinnyt trendijuoma. Eikä ihme, helppoon herkkuun tarvitsee vain pikakahvijauhetta, makeutusainetta ja maitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen dalgona-kahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kiehuvan kuumaa vettä
4
dl
kuumaa maitoa

Työvaiheet

  1. Laita pikakahvijauhe, hunaja ja kuuma vesi kapeahkoon kulhoon. Vatkaa ensin pienellä teholla, jotta pikakahvi liukenee veteen. Vatkaa sen jälkeen seosta täydellä teholla, kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Tähän menee vatkaimesta riippuen muutama minuutti.

  2. Kaada kuuma maito lasiin tai mukiin. Annostele vaahto maidon päälle lusikalla tai pursottamalla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)