
Joulu on jo ovella ja vaikka ei vielä, voi näitä tehdä myös ennen sitä.
valmistaikinatorttupohjia, savulohta, tilliä, pitkäjyväistä riisiä, kurkumaa, sulatejuustoa, sinappia, ketsuppia, valkosipulia, sipulia, paprika maustetta, rakuunaa, kananmunia
Lohipasteijat
Ainekset
Työvaiheet
Keitä pitkäjyväinen riisi kattilassa ja lisää kurkuma maustetta mukaan kun se pehmenee. Sekoita kulhossa sinappia ja ketsuppia suunnilleen sama määrä ja hienonna valkosipuli ja lisää se ketsuppi-sinappi- seokseen. Paista sipulit öljyssä pannulla, ja lisää rakuunaa ja paprika maustetta niiden pehmetessä. Ota taikinalevyt sulamaan. Ota lohesta ruodot pois. Vatkaa kananmuna hyvin. Laita uuni päälle taikalevypohjien mukaisesti. Laita pellin päälle leivinpaperille neliöiksi jakamasi taikinalevyt ja jaa niihin ensin ketsuppi-sinappi seosta alimmaiseksi melko reippaasti jotta maku uunista tulleena ei olisi hävinnyt . Sitten laita sipuliseosta, lohta, riisiä, sulatejuustoa ja tilliä päällimmäiseksi. Sulje pasteijat kostuttamalla niiden sivut vedellä ensin ja liittämällä vastakkaiset sivut toisiinsa haarukalla painaen ne kiinni tiiviisti kolmion muotoon. Jotta pasteijaan saa paljon täytettä, tiivistä pasteijan sisintä ainesta työntämällä teelusikalla pasteijan toisesta päädystä jota et ole vielä sulkenut, aineksia pasteijan suljetumpaan suuntaan aivan päätyyn niin että tämä pääty pysyy kiinni, sulkemalla sitten myös avonaisemman päädyn. Näin saat täyteläisemmin täytetyn pasteijan kaikkia aineksia myöten. Voitele pasteijat kananmunalla ja laita uuniin paistumaan niin kauaksi aikaa kunnes ne rusehtuvat. Tarjoa glögi-juoman kanssa.