Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Juhli ja nauti
Alkuruuat
Pastat ja risotot
12:52 | 8.5.2017

Ravintola Platen jokirapupuuro

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Henri aalto KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä ruotsinlaivan tyrmäävän herkullinen rapupuuro oli Glorian ruoka ja viinin lukijan toiveresepti. Konjakkinen rapumannapuuro vaahdotetaan ammattilaiskeittiössä sifonilla. Kotikeittiössä kannattaa suosia pallovatkainta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
30 min
Keskivaikea

Ravintola Platen jokirapupuuro

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
valkoviiniä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
sokeria
1
rkl
fenkolinsiemeniä
2
tähtianista
1
tl
suolaa
1/5
tl
cayennepippuria
1/2
dl
konjakkia
4
dl
kermaa
1 1/2
dl
mannasuurimoita
50
g
voita
2
rkl
sitruunamehua

Vaiheet

  1. Paahda tomaattipyreetä teräskattilassa koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vesi, hummerifondi, sokeri, fenkolinsiemenet, tähtianikset, suola ja cayennepippuri. Kaada konjakki joukkoon. Anna liemen kiehua kokoon, kunnes sitä on jäljellä noin 6 dl. Tähän menee noin 20 minuuttia.
  2. Siivilöi mausteet pois liemestä. Lisää kerma. Anna liemen kiehahtaa ja sekoita mannaryynit joukkoon voimakkaasti pallovatkaimella vatkaten. Keitä 5 minuuttia. Lisää vettä, jos puuro tuntuu liian paksulta.
  3. Sekoita voi ja sitruunamehu puuroon juuri ennen tarjoamista. Vatkaa mahdollisimman kuohkeaksi pallo-vatkaimella.
  4. Koristele rapupuuro esimerkiksi jokiravunpyrstöillä, appelsiiniviipaleilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

VINKKI Ravintola Platessa puuro tehdään paahdetuista ravunkuorista keitettyyn liemeen.

Tilaa Glorian ruoka & viini
jokirapupuuro
Viikonloppubistro
päivän katiska
30 minuuttia
jokirapu

Suosituimmat

Maailman paras riisipuuro

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Karamellipossu joulukinkun jämistä

Hansin maa-artisokkakeitto

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini