Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Eksoottisia salaatinmakuja miedon hienon lohi-parsa pastan oheen
Eksoottisia salaatinmakuja miedon hienon lohi-parsa pastan oheen

Tämä eksoottisen hedelmän salaatinkastike tuo lisämakuna hyvin ainutlaatuisen vivahteen lohiparsapastaan.

Bulgurvehnää(tai couscous), rucolaa, pistaasipähkinää, granaattiomena, karpaloa, kurkkua, tuoretta minttuyrttiä, appelsiininmehua, punaviinietikkaa, granaattiomenanmehua(granaattiomenasta),suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä.
Nauhapastaa, Savustettua lohta, nippu tuoretta parsaa, kuohukermaa, tuoretta pinaattia, pippuri mix sekoitusta, kala-annosfondi, maissitärkkelys, maitoa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Bulgursalaattia kermaisella savulohiparsakastikepastalla

Ainekset

nauhapastaa
200
g
savulohta
1
nippu
parsakaalia
1
ps
tuoretta pinaattia
2-3
dl
kuohukermaa
3
dl
maitoa
1
kala-annosfondi
1
rkl
maissitärkkelys
Bulgursalaatti
1
ruukku
tuoretta minttua
2
dl
bulgurvehnää
1
ps
paahdettuja suolattuja pistaasiphkinöitä
1
dl
karpaloita
200
g
kurkkua
1
rs
rucolaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikka
granaattiomenan mehu
1
dl
appelsiinimehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

Halkaise granaattiomena puoliksi ja ota sen siemenkota pois ja valuta kulhoon sen mehu. Sekoita salaatinkastikeainekset keskenään, jotka ovat; oliiviöljy, punaviinietikka ja granaattiomenan mehu, appelsiinimehu, suola ja sokeri. Silppua minttu yrtti salaattikulhoon ja lisää myös rucolanlehdet, kurkunpalat ja kuorimasi pistaasipähkinät sekä karpalot mukaan. Keitä bulgurvehnä (käy myös cous cous tai kvinoa) suolalla maustetussa vedessä ja valuta lävikössä, lisää tähän salaatinkastike ja yhdistä kaikki salaattiainekset yhteen kulhoon.
Esikypsennä parsakaali vain vähän aikaa ja valmista pasta. Kuumenna maito ja kerma, kala-annosfondi sekä maissitärkkelys. Mausta. Laita kaikki pasta ainekset kasariin, lohenpalat ja parsakaalin palat ja anna kypsyä jonkin aikaa. Tarjoa bulgursalaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2292 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yltäkylläisen omenasyksyn muhkeaan piirakkaan uppoaa yhdeksän omenaa ja koko purkki sosetta. Lisäksi piirakka on naurettavan helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9–12
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toffee-omenapiirakka

Ainekset

9
(n. 700 g)
kotimaista omenaa
25
toffeemakeista (esim. Alku-toffee)
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
jauhettua inkivääriä
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
dl
ruokosokeria
¾
dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
dl
rypsiöljyä
1
prk (360 g, 3 dl)
sokeroimatonta omenasosetta
Vuoan voiteluun
öljyä tai voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30 cm x 20 cm).

  2. Leikkaa omenoista hatut koristelua varten. Leikkaa loput omenat 1–2 cm:n kuutioiksi. Omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele toffeet muutamaan palaan.

  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa öljy ja omenasose puuhaarukalla tai kierrevatkaimella munien joukkoon.

  4. Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin. Lisää omenakuutiot ja 2/3 toffeepaloista. Sekoita, mutta älä vatkaa.

  5. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenahatut päälle ja painele loput toffeet taikinan pintaan.

  6. Paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Tarjoa piirakka ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2292 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail tulee tässä. Kahden aineksen vermuttitonic maistuu raikkaan mausteiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Vermuttitonic

Ainekset

½
dl
punaista vermuttia
dl
(1 pieni pullo) tonic-vettä
LISÄKSI
jäitä
appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai grogilasi jäillä.

  2. Kaada vermutti ja tonic lasiin. Sekoita hellästi esimerkiksi ruokalusikalla.

  3. Lisää appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta. Appelsiini tuo juomaan raikkautta ja korostaa vermutin mausteisuutta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamihärkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2292 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)