
Katkaravut ja ricotta antavat pastaan raikkaansuolaisen maun. Kesäkurpitsalla kevennettyyn katkarapupastaan sopii ohuenohut spagetti, esimerkiksi angel’s hair.
Angel’s hair -nimellä myytävää spagettia löytyy hyvinvarustettujen markettien pastaosastoilta. Ohuenohutta spagettia voi käyttää tavallisen spagetin tai tagliatellen tapaan.
Ainoa huomioitava asia on, että ohuet pastanauhat tarttuvat keitettäessä tavallista helpommin toisiinsa. Keittämiseen kannattaa siksi valita iso kattila, jolloin pastan voi kypsentää väljässä, kunnolla kiehuvassa vedessä. Näin kupliva vesi irrottelee spagetit hellästi mutta päättäväisesti toisistaan, eikä joukkoon jää kovia pastakimppuja.
Tällä kertaa enkelinhiuspastasta valmistetaan katkarapupasta, joka höystetään herkulliseksi ricottajuustolla ja sitruunalla. Osan spagetista voi halutessaan korvata kesäkurpitsanauhoilla, jolloin pastasta tulee keveämpi.
Juomasuositus: Herkkä ja kevyt katkarapupasta yhdistyy herkullisesti miedon valkoisen teen kanssa. Esimerkiksi Nordqvistin hopeanuppu Silver Needle on mainio yhdistelmä pastan kanssa, sillä siinä on pehmeä, hiukan pähkinäinen aromi. Toinen vaihtoehto on Théhuoneen Pai Mu Tan -luomutee, joka tulee Kiinan Fujianin maakunnasta. Tee on maultaan pehmeä ja hienostuneen aromaattinen, joten se muodostaa toimivan yhdistelmän ricottan sekä kesäkurpitsan kanssa. Kun haudutat valkoista teetä, muista pitää veden lämpö tarpeeksi matalana.
Katkarapu-ricottapasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kesäkurpitsasta spiraalileikkurilla tai veitsellä ohuita nauhoja. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kesäkurpitsanauhat keitinveteen viimeisen vajaan minuutin ajaksi. Kun valutat pastan, ota hieman keitinvettä talteen.
-
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja rasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta juusto.
-
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Lisää ricotta ja anna lämmetä. Laita ravut pannuun, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitruunankuori ja -mehu.
-
Yhdistä pasta ja kastike. Lisää tarvittaessa keitinvettä ja öljyä. Viimeistele parmesaanilla ja hienonnetulla basilikalla.
Mikä on spiraalileikkuri
Vain amerikkalaiset ja suomalaiset laittavat juustoa kalapastaan. Italialainen ei tekisi sitä ikinä. Tässäkin on kahta juustoa, ricottaa ja parmesaania.
Spiraalileikkurista: tässä yksi esimerkki, minkälaisesta välineestä on kyse. https://www.prisma.fi/fi/prisma/gastromax-spiraalileikkuri