Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kermainen mätirisotto raikastetaan fenkolilla ja rikastetaan kermalla. Jos pidät mädistä, tämä on uusi luottoreseptisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätirisotto

Ainekset

200
g
muikun tai silakan mätiä
3
rkl
voita
3
rkl
kermaa
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
2
rkl
öljyä
2
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
1
sitruunan mehu
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllsytä
Lisäksi
8 viiriäisenmunaa tai 4 kananmunaa

Työvaiheet

  1. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Ota 4 rkl mätiä ja siirrä se sivuun koristelua varten. Sulata voi. Yhdistä mäti, voisula ja kerma tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
  2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita ja fenkolia 2–3 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota 1 minuutti. Kaada viini pannuun ja anna kiehahtaa niin, että neste haihtuu. Lisää 1 dl kasvislientä ja sekoita kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää 1 dl lientä kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 18 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes koko nestemäärä on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsynyt al denteksi.
  4. Lisää mätisose risottoon. Lämmitä risotto ja purista sitruunanmehu joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Jaa risotto lautasille. Erottele viiriäisenmunista keltuaiset ja laita kaksi keltuaista kunkin annoksen päälle.

Kommentit (2)

Hh512

Ei risottoon tule kermaa

Lohikuningatar.

Kerma sopii erittäin hyvin kalaruokiin.Aion tehdä tämän mätirisoton.Pidän kalasta,myös mädistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 675 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Salottisipuli, kokojyväsinappi ja sienet maustavat karitsanjauhelihapihvit superherkullisiksi. Lisukkeeksi sopii lämmin ruusukaalisalaatti, joka pyörähtää kattilan kautta pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karitsapihvit ja lämmin ruusukaalisalaatti

Ainekset

500
g
karitsanjauhelihaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
4
dl
suppilovahveroita tai mustatorvisieniä (tai 1 dl kuivattuja)
1
dl
kermaa
1
viipale vehnäpaahtoleipää
1
kananmuna
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
n. 2
rkl
voita paistamiseen
Ruusukaalisalaatti
600
g
ruusukaalia
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
1
rkl
voita
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1
dl
puolukoita
Sinappikerma
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
kokojyväsinappia
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna salotti- ja valkosipulit. Leikkaa sienet muutamaan osaan. Paista sipuleita ja sieniä pannussa voissa pari minuuttia.
  2. Laita kerma kulhoon ja murenna leipä joukkoon. Lisää muna, sieni-sipuliseos, sinappi, suola ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa ruusukaaleista kovat kannat pois ja keitä kaaleja suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) 2–3 minuuttia. Kaada vesi pois ja jätä kaalit kattilaan.
  4. Muotoile jauhelihataikinasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä. Paista ne voissa kypsiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  5. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti. Laita ne ruusukaalikattilaan. Lisää voi, sokeri ja suola. Kuumenna, sekoita puolukat joukkoon ja siirrä kattila pois liedeltä.
  6. Mausta ranskankerma sinapilla ja suolalla. Tarjoa pihvien kastikkeena.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Granaattiomena ja piparjuuritahna antavat graavatulle lohelle upean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 minuuttia + 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenagraavattu lohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
2
tl
roseepippureita
2
rkl
karkeaa merisuolaa
1
rkl
sokeria
2
dl
granaattiomenan siemeniä
4
rkl
piparjuuritahnaa

Työvaiheet

  1. Nypi lohesta ruodot. Puolita filee pitkittäin tai poikittain. Rouhi roseepippurit karkeasti. Ripottele pippuri, suola ja sokeri kalan lihapuolelle.
  2. Irrota granaattiomenasta siemenet kulhoon. Murskaa osa siemenistä esimerkiksi perunasurvimella. Sekoita piparjuuri joukkoon. Levitä seos fileepaloille ja paina kalapalat yhteen lihaisat puolet vastakkain.
  3. Kääri kala tiiviisti kelmuun ja anna graavautua pienen painon alla jääkaapissa vuorokausi.
  4. Pyyhi mausteet kalan pinnalta ja leikkaa ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi.

Kommentit (0)