
Vartissa valmis mätipasta kuuluu ruokiin, josta tulee varmasti luottoresepti. Kastike pyöräytetään nopeasti kylmäsavulohesta, mädistä ja sitruunasta. Pinnalle ripotellaan rapeaa norilevää.
Savulohi-mätipasta
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda ensin norilevyt. Kuumenna paistinpannu ja paahda norilevyjä kuivassa pannussa 10–30 sekuntia molemmin puolin. Ota pois pannusta ja suikaloi.
- Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Tee sillä aikaa kastike.
- Viipaloi lohi. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Hienonna rakuuna.
- Kuumenna öljy pannussa ja kuullota valkosipulia 1 minuutti. Lisää lohiviipaleet ja paista 1 minuutti. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste.
- Valuta kypsä pasta ja lisää pasta sekä mäti pannuun lohen joukkoon. Kiehauta nopeasti, niin, että nesteet kuivuvat. Sekoita rakuuna pastaan. Kylmäsavulohi on suolaista, joten maista ruokaa ennen kuin lisäät suolan ja mustapippurin.
- Jaa pasta annoksiksi ja lisää paahdetut norisuikaleet annosten päälle.