Kun aika ei riitä sushin näpertämiseen, pyöräytä salaatti, jossa on samat maut. Sushinhimo talttuu yhden vadin taktiikalla!
Rakastatko tuoretta, soijakastikkeeseen dipattua lohta? Seurana rapeaa kurkkua, porkkanaa ja täyteläistä avokadoa? Inkiväärin puraisua?
Tämä oheinen salaattiohje on omistettu kaikille niille, joiden makunystyrät heräävät sushiannoksen äärellä.
Vaikka suosikkisalaatti kulkee sivustollamme sushisalaatin nimellä, autenttisesta sushireseptistä ei kuitenkaan missään mielessä ole kyse. Riisin tilalla on riisinuudeleita ja kala on marinoitu inkiväärillä maustetussa soijakastikkeessa.
Tärkeintä on valita salaattiin ehdottoman tuoretta lohta, joka sopii pikamarinointiin ja sellaisenaan käytettäväksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Sushisalaatti
Ainesosat
Marinoitu lohi
300
g
lohifileetä
2
rkl
soijakastiketta
1–2
rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1
tl
wasabia
Kastike
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
limettimehua
1
rkl
öljyä
2
tl
seesamiöljyä
1
tl
sokeria
Lisäksi
1
pkt (180 g)
riisinuudeleita
1
l
vettä kypsentämiseen
2
porkkanaa
½
kurkkua
1
ruukku
jääsalaattia
1
avokado
2
limettiä
2
kevätsipulia
2
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
Wasabimajoneesi
1
dl
majoneesia
1–2
tl
wasabia
Vaiheet
- Poista lohifileestä nahka ja paloittele lohi. Sekoita soija, inkivääriraaste ja wasabi kulhossa. Lisää lohipalat ja pyöräytä sekaisin. Anna marinoitua salaatin valmistuksen ajan.
- Sekoita kastikkeen ainekset.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Lisää riisinuudelit 3 minuutiksi. Valuta nuudelit siivilässä ja huuhdo kylmällä vedellä. Kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon runsas puolet kastikkeesta.
- Kuori porkkanat ja suikaloi ne kuorimaveitsellä. Huuhdo ja suikaloi kurkku, mutta jätä kostea sisus käyttämättä. Huuhdo ja revi salaatti. Kuori ja lohko avokado ja limetit, silppua kevätsipuli.
- Lado isolle vadille salaatti, porkkanat ja kurkut. Lisää päälle nuudelit pyöräyttämällä ne haarukan avulla kasoiksi. Nostele päälle lohipalat. Viimeistele avokado- ja limettilohkoilla, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä. Kaada päälle loppu kastike. Tarjoa lisäksi wasabilla maustettua majoneesia.