Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nämä letut paistetaan vain yhdeltä puolelta.

Annoksia
8 lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tacomaustetut katkarapuletut

Ainekset

2
dl
pieniä katkarapuja
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
1
dl
maissi- tai vehnäjauhoja
1
punainen chili
1
rkl
tacomaustetta (esim. Pirkka)
2-4
rkl
ruokaöljyä paistamiseen
Täyte
1
porkkana
1
avokado
1
ruukku
korianteria
1
limetti
1
ps
salaattisekoitusta
Lisäksi
chili- tai srirachamajoneesia

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut. Huuhtele ne siivilässä kylmällä vedellä. Anna valua sen aikaa kun sekoitat taikinan.
  2. Sekoita kananmunat, maito ja jauhot kulhossa. Hienonna chili. Lisää se ja tacomauste taikinaan.
  3. Kuumenna ½ rkl öljyä lettupannussa (Ø 20 cm). Kaada noin ½ dl taikinaa pannuun ja ripottele heti reilu 1 rkl katkarapuja letun pinnalle. Paista lettua vain toiselta puolelta 1 minuutti tai kunnes lettu on hyytynyt. Siirrä valmis lettu lautaselle ja laita päälle pala leivinpaperia. Paista kukin lettu 1 tl:ssa öljyä ja pinoa leivinpaperipalojen kanssa.
  4. Kuori ja suikaloi porkkana ja avokado täytteeksi. Suikaloi korianteri. Viipaloi limetit. Mausta majoneesi srirachalla tai oikaise kaupan valmiilla chilimajoneesilla.
  5. Kasaa lettujen sisälle vihanneksia, lusikoi päälle chilimajoneesia ja kääri rullalle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Annostele wokki lautasille ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet sekä tuoretta korianteria.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-nuudeliwokki

Ainekset

250
g
ohuita vehnänuudeleita
500
g
lohifileetä kuutioina
150
g
sokeriherneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
1
l
paahdettua kasvisseosta (ks. ohje)
Kastike
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
limettimehua
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
hunajaa
1/2-1
tl
chilihiutaleita
2
tl
maissitärkkelysjauhoa
Viimeistelyyn
2
rkl
vaaleita kuorittuja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsäksi. Valuta ja lisää tilkka rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina.
  2. Pilko lohi nahattomiksi kuutioiksi. Pilko sokeriherneenpalot ohuiksi vinoviipaleiksi.
  3. Kuumenna rypsiöljyä laakeassa paistinpannussa tai wokkipannussa. Paista lohipalat nopeasti. Siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Lisää kasvisseos, kuumenna. Lisää valutetut kypsät nuudelit ja sokeriherneet.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada pannuun. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele lopuksi varovasti joukkoon lohipalat.

Paahdetut kasvikset

Ainekset

1
iso bataatti (400 g)
4
isoa porkkanaa (600 g)
2
palsternakkaa (300 g)
4
punasipulia (500 g)
1
parsakaali (300 g)
4
eriväristä paprikaa (600 g)
2
isoa munakoisoa (600 g)
1
dl
oliiviöljyä
1 1/2
rkl
hiutalesuolaa
1 1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko bataatti sivuiltaan noin 2½ sentin kuutioiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoviipaleiksi, samoin palsternakka. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele parsakaalit ja paprika. Poista munakoisoista päät, paloittele kuutioiksi.
  2. Sekoita kasvikset kahdessa suuressa kulhossa. Jaa öljy kulhollisten kesken, sekoita. Kaada ensin toinen kulhoista leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  3. Paahda kasviksia 240-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta eivät ole aivan kypsiä. Mausta hiutalesuolalla ja mustapippurilla. Käsittele samoin toinen kulhollinen. Siirrä paahdetut kasvikset jääkaappiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ruotsirieska valmistuu vikkelästi ja saa erityisen vivahteensa siirapista ja fenkolinsiemenistä. Leivän sisään länsinaapurit kääräisevät yleensä katkaravuista, ranskankermasta ja tillistä sekoitetun täytteen.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
30 min + kohottaminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Ruotsirieska – tunnbröd

Ainekset

6
dl
piimää
2
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
1/2
dl
siirappia
2
tl
suolaa
1
dl
spelttijauhoja (esim. Birkkalan puolikarkeita)
1
dl
ruisjauhoja
12
dl
vehnäjauhoja
25
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Tee juuri. Lämmitä piimä ja maito kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Jauha fenkolinsiemenet morttelissa. Lisää ne ja loput juuren aineksista. Sekoita juuritaikina tasaiseksi. Peitä kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna seistä lämpimässä paikassa 1 tunti.
  2. Lisää taikinaan vehnäjauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti. Kohota liinan alla vielä 1 tunti.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leivo taikinasta jauho-tetulla alustalla 10 rieskaa, joiden halkaisija on noin 20 cm. Lai

Ruotsirieskan katkaraputäyte

Ainekset

1
pss
(180 g) isoja kuorittuja katkarapuja
1
dl
ranskankermaa
2
rkl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita ranskankerma ja majoneesi rapujen joukkoon.
  2. Hienonna tilli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita kaikki täytteen aineet tasaiseksi kulhossa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Hauki on kala, ja toisin kuin yleisesti ehkä ajatellaan, erittäin maukas sellainen. Hauessa on hienostunut maku, jota herne ja kapris säestävät loistavasti.

Vinkki: Kalatiskeiltä saa yleensä haukifileet valmiiksi jauhettuina pyydettäessä. Homma hoituu kätevästi myös kotona monitoimikoneella.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Hauki-hernekakkuset

Ainekset

500
g
haukifileetä jauhettuna
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kapriksia
1
dl
laktoositonta kermaviiliä (rasvaa 10 %)
1
rkl
minttua hienonnettuna
1
rkl
tilliä hienonnettuna
2
tl
dijonin sinappia
1
tl
suolaa
Kurkuma-aoli
1
dl
laktoositonta kermaviiliä
2
rkl
kevyt majoneesia
1
tl
kurkumaa jauhettuna tai 2 cm tuorekurkumaa raastettuna
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus suolaa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
tuoreita yrttejä
sitruunan lohkoja

Työvaiheet

  1. Hienonna sulatetut herneet ja kaprikset kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jauhettu hauki, kermaviili, minttu, tilli, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita kaikki kurkuma-aiolin ainekset pienessä kulhossa ja siirrä kastike kylmään maustumaan.
  3. Pyöritä kostutetuin käsin mureketaikinasta isoja pullia leivinpaperin päälle. Litistä pullia käsin painamalla kevyesti.
  4. Paista haukikakkusia keskilämmöllä öljyssä paistinpannulla noin 3 minuutti per puoli.
  5. Tarjoa aiolin, tuoreiden yrttien ja sitruunalohkojen kanssa. Keitä lisäkkeeksi halutessasi täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 789 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Puttanescan täyteläisessä tomaattikastikkeessa on reilusti anjoviksen makua.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min + 1 tunti uunissa

Uunissa kypsytetty puttanesca

Ainekset

2
valkosipulin kynttä
2
tlk
(à 400 g) tomaattimurskaa
1
tlk
(100 g) anjovista
2
dl
vettä
2
rkl
tomaattipyrettä
2
rkl
voita
2
laakerinlehteä
1/4
tl
mustapippuria
1
dl
mustia kalamataoliiveja
2
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Kaada tölkki tomaattimuskaa ja purkillinen anjoviksia liemineen korkeareunaiseen uunivuokaan. Sekoita joukkoon kuumaa vettä, tomaattipyrettä ja voita. Lisää laakerinlehdet ja mausta mustapippurilla.
  3. Hauduta kastiketta tunti uunissa, sekoita välillä.
  4. Lisää lopuksi kastikkeeseen oliivit ja kaprikset.

Kommentit (0)