Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Itse tehty maistuu aina parhaimmalta, vai mitä? Ota helppo tacolettu ohje haltuun ja yllätä makunystyräsi.

Huom! Nämä letut paistetaan vain yhdeltä puolelta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tacomaustetut katkarapuletut

Ainekset

2
dl
pieniä katkarapuja
3
kananmunaa
2
dl
maitoa
1
dl
maissi- tai vehnäjauhoja
1
punainen chili
1
rkl
tacomaustetta (esim. Pirkka)
2-4
rkl
ruokaöljyä paistamiseen
Täyte
1
porkkana
1
avokado
1
ruukku
korianteria
1
limetti
1
ps
salaattisekoitusta
Lisäksi
chili- tai srirachamajoneesia

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut. Huuhtele ne siivilässä kylmällä vedellä. Anna valua sen aikaa kun sekoitat taikinan.
  2. Sekoita kananmunat, maito ja jauhot kulhossa. Hienonna chili. Lisää se ja tacomauste taikinaan.
  3. Kuumenna ½ rkl öljyä lettupannussa (Ø 20 cm). Kaada noin ½ dl taikinaa pannuun ja ripottele heti reilu 1 rkl katkarapuja letun pinnalle. Paista lettua vain toiselta puolelta 1 minuutti tai kunnes lettu on hyytynyt. Siirrä valmis lettu lautaselle ja laita päälle pala leivinpaperia. Paista kukin lettu 1 tl:ssa öljyä ja pinoa leivinpaperipalojen kanssa.
  4. Kuori ja suikaloi porkkana ja avokado täytteeksi. Suikaloi korianteri. Viipaloi limetit. Mausta majoneesi srirachalla tai oikaise kaupan valmiilla chilimajoneesilla.
  5. Kasaa lettujen sisälle vihanneksia, lusikoi päälle chilimajoneesia ja kääri rullalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1085 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunilohi, aina yhtä hyvää! Kaupan valmishummus taipuu verrattomaksi kalan kastikkeeksi superhelpolla tuunauksella. Lohen kaveriksi sopivat suussasulavat kukkakaalipotut, joiden ohjeen löydät lohireseptin alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunalohi ja tillihummus

Ainekset

600
g
nahallista lohifileetä
1
rkl
(oliivi)öljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
rkl
hienonnettua tilliä
1
sitruuna
Tillihummus
1
prk (150–200 g)
kaupan valmista hummusta
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hienonnettua tilliä
noin ½
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta lohifilee öljyllä, suolalla ja pippurilla. Ripottele tilli päälle. Viipaloi kaksi kolmasosaa sitruunasta ohuiksi viipaleiksi kalan päälle. Purista loput mehuksi kastiketta varten.
  2. Kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tee sillä aikaa tillihummus. Kuori ja hienonna tai murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää vettä sen verran, että kastike on juoksevaa. Tarjoa sitruunalohen kanssa.

Tuplapaistetut kukkakaalipotut

Ainekset

4
uuniperunaa (esimerkiksi Rosamunda)
200
g
kukkakaalia
rkl
pehmeää voita
½
prk
ranskankermaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
4
rkl
juustoraastetta (esimerkiksi cheddar)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen, kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä.
  2. Leikkaa perunoiden paahtuessa kukkakaali kukinnoiksi ja höyrytä tai keitä pehmeäksi.
  3. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Halkaise ja koverra sisus kulhoon. Jätä vähän reunoja, jotta perunat pysyvät pystyssä.
  4. Sekoita sisuksen joukkoon kukkakaali ja loput ainekset. Soseuta survimella.
  5. Täytä perunat kukkakaali-juustoseoksella. Laita 225-asteiseen uuniin vielä noin 15 minuutiksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2152 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pikapasta on arkipäivän pelastus! Tämä kypsentämättä valmis kastike on raikkaan sitruunainen ja ihanan juustoinen. Paahdetut kurpitsansiemenet tuovat pastaan rapean makulisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsansiemenpasta

Ainekset

300
g
spagettia
1–2
valkosipulinkynttä
½ + ½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruuna
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
lehtipersiljaa
dl (60 g)
parmesaania
2
tl
oreganoa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele muut aineet pastan kiehuessa.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit, laita mortteliin ja lisää ½ tl suolaa. Murskaa valkosipuli tahnamaiseksi ja lusikoi isoon kulhoon. Lisää öljy, raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista mehu joukkoon. Paloittele tomaatit, hienonna persilja ja raasta juusto. Lisää ne valkosipuliseokseen, mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla ja sekoita hyvin.
  3. Paahda siemeniä kuumassa kuivassa pannussa 1–2 minuuttia. Jauha ne morttelissa tai tehosekoittimessa karkeaksi. Jätä odottamaan.
  4. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla keitinvedestä kulhoon tomaatti-juustoseokseen. Sekoita voimakkaasti ja lisää tilkka kuumaa keitinvettä niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi.
  5. Sekoita paahdetut siemenet pastaan.

Kommentit (1)

Vierailija

hyvän tuntunen resepti. selkeät ja yksinkertaiset aineet. tätä tulen taatusti tekemää.

Tämä porkkanavuokaleipä on aivan uskomattoman herkullista. Rakenne on mukavan rouheinen ja tässä reseptissä jugurtti tuo porkkanan ohella mehevyyttä. Vuokaleipä on todella helppo tehdä ja aineksia voi vaihdella sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 viipaletta
Valmistusaika
15 min + kohotus 1 h + paistaminen 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen porkkanavuokaleipä

Ainekset

3
kpl
porkkanoita
1,5
dl
maustamatonta jugurttia
1
dl
vettä
25
g
hiivaa
2
tl
suolaa
3
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
siirappia
1
dl
pellavansiemenrouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kauraleseitä
2
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
rasvaa vuoan voiteluun
1
rkl
kurpitsansiemeniä vuokaan

Työvaiheet

Raasta porkkanat.
Laita porkkanaraaste, jugurtti ja vesi isoon kulhoon.
Kuumenna porkkanaraasteseos mikrossa kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.

Sekoita joukkoon öljy ja siirappi.
Kaada joukkoon pellavansiemenrouhe, siemenet, kaurahiutaleet ja -leseet.
Sekoita joukkoon käsin tai yleiskoneella vehnäjauhot.
Taikinaa ei tarvitse vaivata.

Voitele leipävuoka rasvalla ja ripottele sen pohjalle ja reunoille kurpitsansiemeniä.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta kostutetuin sormin.
Anna kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan leivinliinalla peitettynä.

Paista 190-asteisessa uunissa 45 - 50 minuuttia.
Kumoa leipä ja anna jäähtyä ennen leikkaamista.
Leivän voi halutessaan myös pakastaa :)

Kommentit (1)

sepetti
Seuraa 
Liittynyt25.2.2018

Miksi näissä resepteissä ilmoitetaan eri kokoisista raaka-aineista kappalemäärät? Minullakin on porkkanoita jotka painavat 25 - 300 grammaa. Eli määrä tähän porkkanaleipään voi olla noin 75 - 900 grammaa. Ja sillä on jo väliä. Parempi vaikka ilmoittaa noin painomäärä.