
Graavisiika ja kantarelliremoulade ovat täydellinen yhdistelmä. Pakkaa luksusevääksi syysretkelle tai nauti aterian alkupalana.
Vinkki! Jos otat graavikalan evääksi, pakkaa se evääksi voipaperissa ja tiukassa tuorekelmussa. Kuljeta paketti kylmäpatruunan päällä.
Graavisiika ja kantarelliremoulade
Ainekset
Työvaiheet
-
Etsi siikafileestä ruodot kuljettamalla sormea fileen keskellä ja nypi ruodot pihdeillä pois. Kuivaa fileet talouspaperilla.
-
Laita fileet lautaselle tai vuokaan nahkapuoli alaspäin. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja ripottele seos fileille. Peitä astia kelmulla ja laita kylmään 6–24 tunniksi.
-
Ota fileet astiasta ja taputtele molemmin puolin talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa fileet fileointiveitsellä ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa kantarelliremouladen kanssa. Jos et tarjoa kalaa heti, laita se puhtaaseen astiaan ja säilytä jääkaapissa.
Kantarelliremoulade
Ainekset
Työvaiheet
-
Puhdista kantarellit, paloittele tarvittaessa isoimmat. Haihduta sienistä neste pannussa, lisää voi ja paista sienet keskilämmöllä pehmeiksi, 5–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa porkkana pienen pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli ja paprika. Kuumenna vesi, etikka ja sokeri kattilassa kiehuvaksi. Lisää hienonnetut vihannekset ja keitä noin minuutti. Anna jäähtyä.
-
Leikkaa kurkut pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset ja paistetut kantarellit.
-
Sekoita tuorejuusto ja majoneesi kulhossa. Lisää etikkavihannekset, kurkut, kaprikset ja kantarellit. Hienonna ruohosipuli ja lisää se kastikkeeseen. Sekoita ja mausta tarvittaessa suolalla. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluun saakka.