Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Juhli ja nauti
14:00 | 17.12.2021

Graavilohileipä kulhossa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ota käyttöön mummon mahtava niksi ja suolaa lohi liemessä. Tarjoa se kulhosta saaristolaisleivän, smetanan, mädin ja raikkaan omenan seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10–12
20 min
Helppo

Graavilohileipä kulhossa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kg
sokerisuolattua lohta (ohje alla)
10–12
viipaletta saaristolaisleipää
1
rkl
öljyä
2
pientä hapokasta omenaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
pieni kurkku
1½
dl
smetanaa
10
tillinoksaa
5–6
rkl
mätiä
(sipulia)

Vaiheet

  1. Laita lohi maustumaan päivää aikaisemmin (ohje alla).

  2. Revi leipä paloiksi. Paista palat öljyssä pannussa rapeiksi. Valuta talouspaperilla.

  3. Kuori ja kuutioi omenat. Laita kuutiot sitruunamehun, suolan, sokerin ja pippurin kanssa pieneen kulhoon. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku. Lisää kulhoon ja sekoita.

  4. Kuutioi lohi. Valuta omena-kurkkuseos. Laita tarjoilukulhoihin lohta, leipää, omenakurkkuseosta ja smetanaa. Viimeistele tillillä, mädillä ja halutessasi pieneksi kuutioidulla sipulilla.

Sokerisuolattu lohi

Ainesosat

1
l
vettä
1
dl
hienoa merisuolaa
½
dl
sokeria
1
kg
lohifileetä

Vaiheet

  1. Mittaa kattilaan 5 dl vettä, suola ja sokeri. Lämmitä sekoitellen, kunnes sokeri ja suola sulavat. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää 5 dl kylmää vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Poista lohesta ruodot ja nahka. Laita lohi vuokaan.

  3. Kaada jäähtynyt liemi kalalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita viileään maustumaan vuorokaudeksi.

  4. Ota lohi liemestä ja kuutioi tai viipaloi se tarjolle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
päivän katiska
Kemut
joulu
graavilohi
raakakypsennys

Suosituimmat

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini