
Mozzarellalla gratinoitu tomaattinen simpukkavuoka on ruokatoimittaja Anu Braskin matkamuisto Sloveniasta. Ihanaa ruuassa on paitsi maku, myös helppous. Ainekset kypsyvät nimittäin yhdessä vuoassa kuplivan kuumaksi herkuksi.
Nopea simpukka-mozzarellavuoka
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin persiljaöljy. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ja 1 dl oliiviöljyä kulhossa. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun simpukat valmistuvat.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita jäiset simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Yhdistä säilyketomaatit, ½ dl oliiviöljyä ja mausteet laakeassa, korkeareunaisessa uunivuoassa. Painele muutama tomaatti haarukalla soseeksi, jätä loput kokonaisiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes seos on kuplivan kiehuvaa.
- Ota vuoka uunista, lisää simpukat ja revi juusto isoiksi paloiksi päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
- Lusikoi kuuman ruuan päälle reilusti persiljaöljyä ja tarjoa ruoka rapean maalaisleivän kanssa.