
Kuivatuista sienistä saa upean makuisen maustesuolan kalan pintaan, kun sienet murskaa morttelissa suolan ja pippurin kanssa.
Paistettu kuha, sienisuola ja ruskistettu voi
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista kaloista ruodot. Leikkaa kalat annospaloiksi. Yhdistä suola, pippuri ja murskatut sienet. Painele seosta kalojen pintaan. Paista kalat pannulla voi-öljyseoksessa, noin 2 minuuttia per puoli. Pidä lämpimänä.
-
Tee ruskistettu voi. Kuutioi voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata se keskilämmöllä. Voi vaahtoaa ensin, jonka jälkeen se kirkastuu hieman. Tämän jälkeen voi alkaa paahtua. Sekoittele voita välillä paahtamisen aikana. Kun voista nousee pähkinäinen tuoksu ja väri on kauniin ruskea, ota kattila pois liedeltä ja anna voin levätä hetki, jolloin hippuset painuvat pohjalle. Väliin jää ruskistettu voi ja päälle vaahto. Kaada ruskistettu osa erilliseen astiaan.
-
Viipaloi tatit ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin.
-
Tarjoa kalat paistettujen sienten ja perunamuusin kanssa. Valuta päälle ruskistettua voita. Viimeistele tillillä. Tarjoa halutessasi vihreää salaattia tai höyrytettyjä vihreitä kasviksia.
Vinkki Käytä voin ruskistamisessa tarvittaessa paistolämpömittaria. Kun voi on 160-asteista, voit ottaa kattilan liedeltä.