Valmista perunamuusi ja sitruunakastike valmiiksi. Paista silakkafileet vasta sitten pannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min.
Vaikeustaso
Helppo

Silakkafileet ja sitruunakastike

Ainekset

Sitruunakastike
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
vehnäjauhoja
1
Sitruunan mehu ja hieman raastettua kuorta
1
tl
juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria
Silakkafileet
500
g
silakkafileitä
1,5
dl
ruiskorppujauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
hienoa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Valmista sitruunakastike: kaada kerma kasariin ja vispilöi sekaan 1 rkl vehnäjauhoja. Anna kiehua n. 3 minuuttia samalla hämmentäen.
  2. raasta sitruunan kuori ja purista hieman vajaan sitruunan mehu. Lisää mehu ja mausteet kastikkeeseen. Ota kasari levyltä sivuun hetkeksi. 
  3. Sekoita korppujauhot, suola ja vehnäjauhot lautasella sekaisin. Kieritä silakkafileet korppujauhoissa ja paista voissa kuumalla pannulla n. 1 minuutti per puoli.
  4. kun kalat on paistettu kuumenna sitruunakastike uudelleen ja tarjoile kalat kastikkeen ja perunamuusin kanssa. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

1970-luvun trendiherkku katkarapucocktail maistuu nostalgiannälkään! Tarjoilu on puoli ruokaa: kerrostele tämä alkuruoka siis herkkään ja kauniiseen cocktail-lasiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + katkarapujen sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapucocktail

Ainekset

2
ps (yht. 360 g)
kuorittuja katkarapuja
2
avokadoa
½
kurkkua
2
dl
revittyä lehti- tai jääsalaattia
½
sitruunaa viipaleina
Kastike
dl
majoneesia
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
ketsuppia
2
rkl
makeaa thai-chilikastiketta
2
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua valkopippuria
¼
tl
cayennenpippuria
Päälle
tilliä

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut.

  2. Tee ensin kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään.

  3. Kuori ja kuutioi avokadot. Kuutioi kurkku. Revi salaatti esimerkiksi martinilasien pohjalle ja nostele kasviksia päälle. Lisää päällimmäiseksi katkaravut ja sitruunaviipaleet. Hienonna tilli päälle. Lusikoi kastiketta päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Katkaravut ja ricotta antavat pastaan raikkaansuolaisen maun. Kesäkurpitsalla kevennettyyn katkarapupastaan sopii ohuenohut spagetti, esimerkiksi angel’s hair.

Juomasuositus: Herkkä ja kevyt katkarapupasta yhdistyy herkullisesti miedon valkoisen teen kanssa. Esimerkiksi Nordqvistin hopeanuppu Silver Needle on mainio yhdistelmä pastan kanssa, sillä siinä on pehmeä, hiukan pähkinäinen aromi. Toinen vaihtoehto on Théhuoneen Pai Mu Tan -luomutee,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapu-ricottapasta

Ainekset

1
keskikokoinen kesäkurpitsa
350
g
pastaa
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
40
g
parmesaania
4
rkl
oliiviöljyä
1
prk (250 g)
ricottaa
16–20
kypsää jättikatkaravunpyrstöä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kesäkurpitsasta spiraalileikkurilla tai veitsellä ohuita nauhoja. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kesäkurpitsanauhat keitinveteen viimeisen vajaan minuutin ajaksi. Kun valutat pastan, ota hieman keitinvettä talteen.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja rasta sitruunan kuori ja purista mehu. Raasta juusto.

  3. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Lisää ricotta ja anna lämmetä. Laita ravut pannuun, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi sitruunankuori ja -mehu.

  4. Yhdistä pasta ja kastike. Lisää tarvittaessa keitinvettä ja öljyä. Viimeistele parmesaanilla ja hienonnetulla basilikalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1263 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Paahdetuilla kikherneillä, hummuskastikkeella ja kasviksilla täytetty rieska on herkullinen ja ruokaisa paketti. Iso rullarieska taipuu helposti wrapiksi, mutta myös pitaleivät tai pienet rieskat käyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherneillä täytetyt herkkurieskat

Ainekset

2
isoa rullarieskaa
1
tlk
kypsiä kikherneitä
Mausteöljy
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
jauhettua (savu)paprikaa
¼
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
jauhettua kanelia
Sitruunainen hummuskastike
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
valmista hummusta
4
tl
sitruunamehua
1
tl
kuivattua tilliä
noin 2
rkl
vettä
Lisäksi
tomaattia, punasipulia, salaattia, korianteria/lehtipersiljaa (ja srirachaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Huuhdo ja valuta kikherneet ja kuivaa kevyesti. Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele kikherneisiin kulhossa. Kippaa kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25 minuuttia.

  3. Tee sillä aikaa kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää sen verran vettä, että saat sopivan juoksevaa kastiketta.

  4. Täytä rullarieskat kikherneillä, tomaatilla, punasipulilla, salaatilla, yrteillä ja sitruunaisella hummuskastikkeella (ja halutessasi srirachalla).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Paistettujen kalafileiden seuraan sopii kylmä ja raikas tomaattikastike, joka saa makunsa oliiveista ja kapriksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kastikkeen maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut kalafileet ja italialainen tomaattikastike

Ainekset

Italialainen tomaattikastike
3
isoa tomaattia
4–8
mustaa oliivia
1
rkl
kapriksia
½
ruukkua
tuoretta oreganoa
1
rkl
ekstra-neitsytoliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Paistetut kalafileet
600
g
ahven- tai kuhafileitä
1
tl
suolaa
4
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita vettä kiehumaan pieneen kattilaan. Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi, nosta lautaselle ja kuori. Halkaise tomaatit, kaavi pois siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

  2. Hienonna oliivit ja kaprikset. Riivi oreganon lehdet varresta.

  3. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Anna tekeytyä vähintään 30 minuuttia.

  4. Pyyhi kalafileet kuivaksi ja mausta suolalla.

  5. Kuumenna öljy pannussa. Laita fileet pannuun ja paista rapeaksi 2–4 minuuttia riippuen kalafileiden paksuudesta. Huljuttele öljyä fileiden päälle lastalla. Käännä fileet ja paista vielä 1 minuutti.

  6. Laita fileet tarjoilulautaselle ja annostele päälle tomaattikastiketta.

Kommentit (0)