
Keväisen raikas yleiskastike toimii kalan, kasvisten, vaalean lihan ja broilerin kanssa. Valitse kastikkeen liemi käyttötarkoituksen mukaan.
Sitruunakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna liemi kattilassa kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja pidä kuumana.
-
Sulata voi toisessa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kurkuma. Kypsennä keskilämmöllä sekoitellen pari minuuttia. Kaada liemi kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää yrtinoksat. Anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min.
-
Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu viimeistelyä varten.
-
Valmista lisukkeet. Napsauta pavuista kovat päädyt pois. Keitä papuja noin 5 minuuttia vedessä. Valuta. Paista papuja ja varsiparsakaaleja pannulla voissa noin 5 minuuttia. Lisää pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pois pannulta.
-
Paista kalafileitä pannulla voissa 3–4 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Poista yrtit kastikepohjasta. Lisää sitruunan kuori, -mehu ja kerma. Kuumenna. Tarjoa lisukkeiden kanssa.