Hyvä terveys on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 152 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Lohikeitto uusiksi! Klassisen lohikeiton haastaja on tässä. Rasvainen lohi raikastuu juuri sopivasti pirteän tomaatin kaverina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-tomaattikeitto

Ainekset

400
g
ruodotonta kirjolohifileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
sitruunan mehua
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
10
kirsikkatomaattia
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
prk
(n. 250 g) valkoisia papuja
6
dl
kasvislientä
1
oksa
tuoretta rosmariinia
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuutioiksi kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Siirrä kylmään odottamaan keiton valmistumista.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi varsisellerit.
  3. Paista sipuleita ja selleriä kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää kattilaan chili, tomaattipyree ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  4. Kuutioi purkkitomaatit ja lisää kattilaan papujen, kasvisliemen ja rosmariinin oksan kanssa. Anna hautua keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia. Lisää kalakuutiot, sekoita, peitä kannella pariksi minuutiksi.

Kommentit (1)

Lilvil

Unohtuiko ne lohenpalat laittaa joukkoon? Ne siis haudutetaan kypsäksi nesteessä ?
Siis tuoretta kalaa tarvitaan ..,

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Perinteinen britti-aamiainen, pavut tomaattikastikkeessa, tarjoillaankin nyt tuudittavana iltapalana rapean kauraleivän ja feta-ripotteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-tomaattivoikkari iltapalaksi

Ainekset

1
tlk (noin 400 g)
papusekoitusta
½
tlk
tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4
palaa paksukuorista leipää
Paistamiseen
oliiviöljyä
Lisäksi
50
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Valuta ja huuhtele papusekoitus. Kaada tomaattimurskan kanssa pannulle ja keitä hämmennellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike on sakeutunut. Mausta.

  2. Paista leipäpalat nopeasti molemmin puolin oliiviöljyssä pannulla.

  3. Nosta päälle papu-tomaattikastiketta ja murustele fetaa.

Kommentit (1)

Reseptikokkaja

Kasvispiirakka oli pettymys, hyviä ja kalliita raaka-aineita meni vähän hukkaan. Tavallisesti kasvikset esikypsennetään, erityisesti sipuli. Siten maut tulevat esille.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Dashiliemessä kypsennetyt kurpitsakuutiot ovat suosittu lisuke Japanissa. Liemeen tarvittavaa dashijauhetta myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsat dashiliemessä

Ainekset

n. 1
kg
myski- tai hokkaidokurpitsaa
7
dl
dashilientä
2
rkl
sokeria
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sakea eli riisiviinaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa noin 5 cm paksuiksi viipaleiksi ja poista siemenet. Leikkaa viipaleet isoiksi kuutioiksi. Myskikurpitsan voit kypsentää kuorineen, mutta poista kuori muista kurpitsalajikkeista.

  2. Kuumenna dashiliemi kattilassa ja lisää kurpitsat. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa hieman pehmenee. Kokeile kypsyyttä keittämisen aikana.

  3. Lisää sokeri, soija, sake ja suola kattilaan. Keitä alhaisella lämmöllä vielä 10–20 minuuttia.

  4. Anna kurpitsan jäähtyä liemessään huoneenlämpöiseksi. Tarjoa jäähtyneenä tai uudelleen kuumennettuna esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2274 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpot herkkunuudelit valmistuvat tattarista tehdyistä sobanuudeleista. Valmista tulee vartissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonin ja lehtikaalin kanssa paistetut nuudelit

Ainekset

300
g
sobanuudeleita
1
pkt (170 g)
pekonia
½
purjo (vihreä osa)
100
g
lehtikaalia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.

  2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja purjo ohuiksi renkaiksi. Huuhdo purjorenkaat siivilässä. Revi lehtikaali suupaloiksi. Paista pekonia paistinpannussa noin 3 minuuttia. Lisää purjo ja lehtikaali ja paista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää kypsät nuudelit, soijakastike, etikka ja mausteet pannuun, ja anna nuudeleiden kuumentua kunnolla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tofusta ja kasviksista saa ihanan vegaanisen pannun, joka muistuttaa rakenteeltaan munakokkelia! Maukas tofukokkeli toimii niin viikonloppuaamiaisella kuin iltaruokanakin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofukokkeli

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
kiinteää tofua
½
punasipuli
½
(suippo)paprika
100
g
lehtikaalia
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl + ¼ tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
Kastike
½
tl
suolaa
½
tl
valkosipulijauhetta
½
tl
juustokuminaa
½
tl
kurkumaa
noin 3
rkl
vettä
Lisäksi
maalaisperunoita ja/tai tomaattisalsaa

Työvaiheet

  1. Kääri tofu liinaan ja laita painon alle vartiksi.

  2. Kuori ja suikaloi punasipuli ohueksi, hienonna paprika ja lehtikaali.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kasviksia 5 minuuttia. Mausta ½ teelusikallisella suolaa ja ripauksella pippuria.

  4. Lisää lehtikaali ja lisää suolaa ja pippuria, pyöräytä tasaiseksi. Laita kansi päälle ja anna hautua 2 minuuttia.

  5. Murustele tofu haarukan avulla ja lisää pannulle kasvisten joukkoon. Pyöräytä tasaiseksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää sen verran vettä, että kastike on juoksevaa. Kaada kastike pannulle. Jatka paistamista, kunnes kokkeli on rapeaa.

  6. Tarjoa maalaisperunoiden ja tomaattisalsan kanssa.

Kommentit (0)