13:13 | 7.4.2017
Sichuanilainen sinappikaalilla höystetty kalakeitto eli suan cai yu
Kiinan Sichuanista kotoisin oleva suan cai yu on maistuva kalakeitto heille, jotka kaipaavat hieman jotain uutta makua kattilaansa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Keskivaikea
Sichuanilainen sinappikaalilla höystetty kalakeitto eli suan cai yu
Ainesosat
800
g
kuha- tai haukifileetä
2
tl
kuivaa sherryä
2
valkosipulinkynttä
2
cm: pala
inkivääriä
1
pieni chilipalko
200
g
pikkelöityä sinappikaalia (+ 3 rkl lientä)
1
rkl
öljyä
1½
l
kalalientä
Vaiheet
-
Leikkaa kalafileet graavikalan tapaan 3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Pirskottele sherry viipaleille ja anna maustua 10 minuuttia.
-
Kuori ja leikkaa valkosipuli ja inkivääri ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna hedelmä.
-
Ota sinappikaalin lientä 3 ruokalusikallista talteen. Leikkaa kaali pienemmiksi paloiksi.
-
Kuullota valkosipulia, inkivääriä ja chiliä öljyssä kattilassa 3 minuuttia. Lisää sinappikaali ja jatka paistamista 3 minuuttia.
-
Lisää sinappikaalin liemi ja kalaliemi. Hauduta keittoa 10 minuuttia.
-
Lisää kalapalat kuumaan keittoon. Älä keitä enää.