
Inkivääriä, kurkumaa, valkosipulia ja chilitahnaa. Balilaisittain valmistetusta kalakeitosta ei puutu makua! Kookosmaito pyöristää maut yhteen.
Balilainen peruna-kalakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna vesi lientä varten.
-
Laita herneet siivilään, huuhtele ja jätä valumaan.
-
Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi.
-
Kuori sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Laita ne tehosekoittimeen, lisää kurkuma ja soseuta karkeaksi tahnaksi.
-
Paista sipulitahnaa öljyssä pannussa noin minuutti. Lisää perunat ja paista 2–3 minuuttia. Lisää kuuma vesi ja liemikuutio, kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua 5–8 minuuttia, kunnes peruna on kypsää. Leikkaa sillä aikaa kala pieniksi suupaloiksi.
-
Sekoita kookosmaito, sambal oelek ja kalakastike keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalat kiehuvaan liemeen ja hauduta kannen alla noin 4 minuuttia. Hienonna sillä aikaa basilika.
-
Lisää herneet ja basilika juuri ennen tarjoilua.