Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tee lohikeitto vaihteeksi ilman perunaa! Italialaisen tomaattisen keiton sattumia ovat ruokaisat pavut ja linssit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lohikeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
tl
öljyä
1
rosmariinin oksa
1
prk
kuorittuja tomaatteja
6
dl
kasvislientä
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
1
prk
punaisia linssejä (n. 250 g)
300
g
kirjolohifileetä
½–1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paista kasviksia kattilassa tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan rosmariinin oksa, tomaatit ja kasvisliemi. Riko tomaattien rakennetta hieman kauhalla. Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Lisää kattilaan pavut ja anna keiton kiehua noin viisi minuuttia.
  2. Valuta linssit liemestään. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää linssit ja lohi keittoon, ja anna keiton kiehahtaa vielä kertaalleen. Lisää valmiiseen keittoon suolaa makusi mukaan.

Kommentit (1)

Morjes

Tämä ei maistu miltään! Tuoksu oli hyvä. Mutta jouduin lisäämään aineksia ja tekemään sosekeiton. Älä tee tätä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmann herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolas
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista Kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Rapea seesami-wasabileivitys tekee pienistä muikuista tolkuttoman hyviä. Tarjoa ne näppiruokana sellaisenaan inkiväärillä maustetun soijadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesami-wasabimuikut

Ainekset

500
g
pieniä muikkuja
1
tl
suolaa
2
rkl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1
tl
wasabitahnaa
4
dl
vaaleita tai tummia seesaminsiemeniä
1
tl
anista
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2 + 2
rkl
öljyä
ripaus
sormisuolaa
Kastike
1
limetin mehu
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
rkl
chilikastiketta
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Perkaa kalat. Huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Laita kalat suljettavaan muovipussiin tai kulhoon ja lisää suola. Ravistele niin, että kalat maustuvat kauttaaltaan. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Lisää pussiin 2 rkl vehnäjauhoja ja ravistele niin, että kalat jauhottuvat hyvin.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen (grillivastuksilla) ja voitele uunipelti öljyllä.
  3. Sekoita kananmuna ja wasabitahna kulhossa haarukalla. Yhdistä isolla lautasella siemenet ja mausteet keskenään. Dippaa muikut munaseokseen, valuta muutama sekunti ja pyörittele siemenissä. Laita vieri viereen uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Kypsennä pieniä muikkuja uunissa 10 minuuttia, isoja 20 minuuttia. Testaa kypsyys evästä: kypsästä kalasta evä irtoaa helposti. 
  4. Tee kastike kalojen kypsyessä. Purista limetti ja raasta inkivääri. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
  5. Ripottele sormisuola kypsille kaloille ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on väriä ja makua! Kasaa talvisen tortillan päälle paistettua chorizoa, paprikaa, mustapapuja ja rapeaa, limetillä maustettua punakaalia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-punakaalitortillat

Ainekset

400
g
punakaalia
2
limettiä
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
chorizomakkaraa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
tl
jauhettua savupaprikaa
1
prk
kypsiä mustapapuja
¼
tl
suolaa
Lisäksi
pieniä tortillalettuja, ranskankermaa ja versoja

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limettien mehu ja mausta suolalla. Kääntele kunnolla ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Hienonna paprika. 
  3. Laita chorizo kylmälle pannulle. Paista sitä omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää paprika ja punasipuli joukkoon ja jatka 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää vielä valkosipuli ja savupaprika ja jatka vielä 2 minuuttia.
  4. Valuta pavut ja lisää joukkoon, murskaa niitä hieman puuhaarukalla. Mausta seos suolalla.
  5. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjalle ranskankermaa, nosta päälle chorizopapusekoitusta ja päällimmäiseksi maustettua punakaalia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)