Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tee lohikeitto vaihteeksi ilman perunaa! Italialaisen tomaattisen keiton sattumia ovat ruokaisat pavut ja linssit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen lohikeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
tl
öljyä
1
rosmariinin oksa
1
prk
kuorittuja tomaatteja
6
dl
kasvislientä
200
g
vihreitä papuja (pakaste)
1
prk
punaisia linssejä (n. 250 g)
300
g
kirjolohifileetä
½–1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa selleri ohuiksi viipaleiksi. Paista kasviksia kattilassa tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan rosmariinin oksa, tomaatit ja kasvisliemi. Riko tomaattien rakennetta hieman kauhalla. Kuumenna keittopohja kiehuvaksi. Lisää kattilaan pavut ja anna keiton kiehua noin viisi minuuttia.
  2. Valuta linssit liemestään. Leikkaa lohi kuutioiksi. Lisää linssit ja lohi keittoon, ja anna keiton kiehahtaa vielä kertaalleen. Lisää valmiiseen keittoon suolaa makusi mukaan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ainekset (6 annosta)

1000 g naudan lapaa tai etuselkää (luutonta tai 1 1/2 kg luullista lapaa)
20 dl vettä
1 rkl suolaa
1/2 tl valkopippuria (kokonaisia)
4 kpl laakerinlehteä
1000 g perunaa
4 kpl porkkanaa
3 kpl sipulia
150 g juuriselleriä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Ainekset

8 annosta

n. 800g Pirkka kuutioitua naudan keittolihaa
1 1/2l vettä
2tl suolaa
15 Pirkka maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 iso sipuli
1/2(n. 200 g) lanttu
100g selleriä
1(200 g) palsternakka
3-4(300 g) porkkanaa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ota pizzaperjantai haltuun tällä lähes itsestään valmistuvalla vegeherkulla! Sienen mehevä rakenne saa unohtamaan taikinankaipuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-minipizzat

Ainekset

4
isoa
portobellosientä
4
tl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
1
tl
pizzamaustetta
½
tl
valkosipulijauhetta
1
dl
valmista pizzakastiketta
100
g
kasvissuikaleita (esim. Apetit tuorekset)
4
rkl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista sienet ja poista jalat. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele öljyä molemmin puolin. Yhdistä mausteet keskenään ja ripottele seos sienten päälle. Paista 5 minuuttia.
  2. Lusikoi kastike sienille ja levitä kasvikset päälle. Raasta parmesaani pinnalle. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset saavat väriä.

Vinkki! Hyödynnä portobellojen jalat paistettuna salaateissa tai vaikka bolognesekastikkeessa.

Kommentit (0)