Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3414 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Texmex henkisen kalakeiton pohjaksi pyöräytetään tummanpunaisista tomaateista ja sipuleista syvän makuinen sose. Keitto on ihanan mausteinen ja saa viimeisenä päällensä rapeita nachoja.

Meksikolaisessa kalakeitossa on tomaattinen liemi, pientä chilin potkua, makeutta maissista ja rapeutta nachoista.

Tomaattinen pohja keitolle tehdään kypsistä tomaateista ja sipulista tehosekoittimella soseuttaen. Sen lisäksi keittoon käytetään kalalientä. Kasviksia laitetaan keittoon reilusti: perunaa, porkkanaa, maissia ja vihreitä papuja. Näin talven keskellä maissi ja pavut tulevat pakasteesta, mutta kesällä kannattaa käyttää tuoreita.

Meksikolaista makua saadaan, kun kattilassa aivan ensimmäiseksi kuullotetaan jauhettua chipotlechiliä, jossa vieno savuinen aromi. Keitossa kannattaa suosia mietoa vaaleaa kalaa, esimerkiksi seitä tai turskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen kalakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 700
g
kypsiä tomaatteja
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
4
isoa perunaa, kiinteä lajike
1
rkl
öljyä
2
tl
jauhettua chipotlechiliä
5
dl
kalalientä fondista
2
tuoretta maissia
100
g
vihreitä papuja
400
g
pakastekalaa sulatettuna, esim. turskaa tai seitä
1
limetin mehu
½
ruukku korianteria
LISÄKSI
n. 1
l
nachoja
2
dl
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita sipuli ja tomaatit, ja laita ne tehosekoittimeen yhdessä valkosipulinkynsien ja suolan kanssa. Aja seos tasaiseksi soseeksi.

  2. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi. Kuori ja paloittele perunat suupaloiksi.

  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää chipotle ja paista noin minuutti. Lisää kalaliemi, tomaatti-sipulisose, porkkanat ja perunat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannella peitettynä noin 10 minuuttia.

  4. Irrota maissinjyvät tähkistä veitsellä. Napsauta pavuista puumainen pää pois. Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää maissi, pavut ja kala keittoon, ja kiehauta vielä kertaalleen. Maissit ja pavut saavat jäädä reilun napakoiksi.

  5. Purista mausteeksi limetin mehua ja hienonna pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa keiton kanssa nachoja ja ranskankermaa.

Vinkki Voit käyttää keitossa myös pakastemaissia ja -papuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 337 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 323 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 323 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.