Keväisessä lohisopassa on perunoiden tilalla parsaa. Raikkaassa viiniliemessä maistuvat varsiselleri ja fenkoli.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Parsa-lohikeitto
Ainesosat
500
g
vihreää parsaa
12
retiisiä
200
g
kylmäsavulohta
Liemi
2
salottisipulia
2
varsisellerinvartta
1
fenkoli
1
rkl
voita
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
l
kalalientä (fondista)
2
dl
kuivaa valkoviiniä
(suolaa)
Yrttimajoneesi
1
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. kirveliä, tilliä, lehtipersiljaa)
1½
dl
majoneesia
Vaiheet
- Tee ensin liemi. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa varsisellerit ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Paista kasviksia voissa kattilassa pari minuuttia. Mausta mustapippurilla ja lisää kalaliemi sekä valkoviini. Anna poreilla hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia.
- Tee yrttimajoneesi. Hienonna yrtit ja sekoita ne majoneesiin.
- Huuhtele parsat ja retiisit. Katkaise parsojen puumaiset tyvet ja leikkaa parsat 3–4 osaan. Puolita tai lohko retiisit. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Lisää retiisit ja parsat liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja siirrä kattila pois liedeltä. Lisää kylmäsavulohi keittoon, mutta älä enää kuumenna, jotta kala ei hajoa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Tarjoa keitto yrttimajoneesin kanssa.