Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.
Sushiravintoloista tuttu misokeitto onnistuu kotona nopeasti valmiista misoaineksista. Niitä löytyy marketista sieltä mistä muitakin sushitarvikkeita.
Tällä kertaa ihanan umaminen misokeittoliemi toimii pohjana lohikeitolle. Voit tehdä ohjeella helposti pienen annoksen tai monistaa sen useammalle hengelle.
Lohikuutiot ja kasvikset kypsyvät liemessä viidessä minuutissa juuri sopivasti. Lopuksi keitto viimeistellään tuoreilla iduilla. Niistä kalakeitto saa ihanan rouskuvaa rakennetta.
Pikamiso lohesta
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
- Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.
Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä.
"Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä."
Tuotakaan kommenttia ei olisi tarvinnut kirjoittaa jos olisit vaivautunut lukemaan reseptin ja sitten vielä ymmärtämään sen.