Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pöytä kylpee auringossa, kun nostat keltaisen herkkukeiton esille. Inkivääri ja sriracha tuovat soppaan pientä potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-kookoskeitto katkaravuilla

Ainekset

1
rkl
raastettua inkivääriä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
3
(keskikokoista) porkkanaa
5
dl
kasvislientä
3
dl
porkkanamehua
2
dl
kookosmaitoa
½
rkl
srirachaa
½
tl
suola
Lisäksi
200
g
nuudeleita
1
pieni (keltainen) kesäkurpitsa
3
dl
pakastemaissia
180
g
katkarapuja
½
limen mehu
Päälle
(keltaista) chiliä
limeä
korianteria
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele sillä aikaa porkkanat pieneksi. Lisää kattilaan ja paista pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, porkkanamehu, kookosmaito, sriracha ja suola. Keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.

  3. Paloittele sillä aikaa kesäkurpitsa. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja annostele kulhojen pohjalle.

  4. Soseuta valmis keitto sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kesäkurpitsa ja maissi ja keitä noin 4 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on al dente.

  5. Lisää lopuksi limen mehu ja katkaravut. Älä enää keitä, jotta katkaravut eivät sitkisty. Nosta nuudeleiden päälle kulhoihin.

  6. Purista päälle lisää limen mehua. Ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Tarjoa chiliviipalaiden ja hienonnetun korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Älä kaada maa-artisokkien keitinvettä menemään, vaan hyödynnä siitä syntyvä makuliemi ohran kypsennyksessä. Voit kruunata annoksen lopuksi voisilmällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkaohratto

Ainekset

500
g
maa-artisokkia
5
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
valkoviiniä
1
banaanisalottisipuli
1
rkl
öljyä
4
dl
ohra-ateriajyviä
1
dl
savujuustomurua
1
dl
kermaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
voita paistamiseen (ja voisilmäksi annokseen)

Työvaiheet

  1. Pese artisokat juuresharjalla ja leikkaa ne noin ½ cm:n viipaleiksi. Kuumenna vesi, kasvisliemifondi ja valkoviini kattilassa kiehuvaksi. Keitä artisokkaviipaleita liemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista sipulia öljyssä, laakeassa, kannellisessa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää jyvät. Kaada maa-artisokkien liemi joukkoon ja hauduta keskilämmöllä, pari kertaa kypsennyksen aikana sekoittaen noin 10 minuuttia.

  3. Lisää juustomuru kerman kanssa kasariin. Kuumenna. Hienonna salvia ja sekoita se suolan kanssa ohran joukkoon.

  4. Paista maa-artisokkaviipaleita voissa pannussa noin minuutti. Lisää paistetut viipaleet ohran joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Herkullisen kasvisbolognesen salaisuus on soijarouheen käsittelyssä. Lisää soijarouhe pannulle kuivana ja paahda sitä runsaassa öljyssä mausteiden kanssa ennen nesteen lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Soijabolognese

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
savupaprikajauhetta
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
dl
vahvaa kasvislientä
2
tlk (á 400 g)
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
dl
vettä
1
rkl
tomaattisosetta
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria tai vaaleaa siirappia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi
300
g
pappardelle-pastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja silppua ne kevyesti. Hienonna basilikan varret. Murskaa fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.
  2. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää sille öljy, fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sitten pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Mittaa pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla 1–2 minuuttia. Lisää sitten pannulle noin ⅓ kasvisliemestä ja paista, kunnes neste on imeytynyt. Jatka nesteen lisäämistä muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä.
  4. Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää vielä tomaattisose, balsamiviinietikka, sokeri ja silputut basilikan varret. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi mustapippuri ja silputtu basilika. Tarkista suola.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita bolognese-kastike pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Lehtikaali-mustapapupata
Lehtikaali-mustapapupata

Superedullinen ja maukas kasvisruoka.

Tomaatti- ja kookospohjainen pataruoka, jolle lehtikaali tuo väriä, pavut täyttävyyttä ja ja sambal oelek potkua. Tarjoile esim. ruokakauran tai ruokavehnän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-mustapapupata

Ainekset

1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta, raastettua inkivääriä
2
rkl
curryjauhetta
1
rkl
tomaattipyree
0,5-1
tl
sambal oelek (itse laitoin 1 tl)
1
kasvisliemikuutio
5
dl
mustapapuja (käytin 2 purkkia, joissa papujen osuus 230 g)
100
g
puhdistettua ja revittyä lehtikaalia (kovat kannat pois), tuore tai pakaste
4
dl
tomaattimurskaa
2-2,5
dl
kookosmaitoa (käytin 2,5 dl, koska purkki oli sen kokoinen)
öljyä paistamiseen.

Työvaiheet

1. Sulata lehtikaali, jos käytät pakastetta. Jos käytät tuoretta, revi lehtikaali sopiviksi paloiksi ja poista kovat kantaosat. Valuta pavut.
2. Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulit. Raasta inkivääri hienoksi. Paista suurella pannulla keskilämmöllä 3-5 min., kunnes sipuli on pehmennyt.
3. Lisää curry, tomaattipyree, sambal oelek ja hienonnettu liemikuutio. Paista seosta muutama minuutti.
4. Lisää lehtikaalit pannuun ja paista miedolla lämmöllä sen verran, että ne painuvat hieman kasaan ja lisää sitten valutetut pavut. Paista vielä muutama minutti.
5. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna porista matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile esim. ruokakauran, ruokavehnän tai riisin kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Hyvää. Söimme riisin kera.

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä koukuttava kerrosjogurtti valmistuu nopeasti ja on kaikessa helppoudessaan herkullinen iltapala. 

Kirsikat sisältävät melatoniinia, jonka vuoksi ne sopivat hyvin iltapalaan. Jos et satu löytämään kirsikoita, voit käyttää reseptissä myös muita marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Marja-tahini-kerrosjogurtti

Ainekset

1
dl
tahinia
½
dl
vettä
½
dl
juoksevaa hunajaa
4
dl
pakastekirsikoita ja/tai kuningatarmarjoja sulatettuna
1
tl
kardemummaa
8
dl
maustamatonta (luonnon- ja/tai turkkilaista) jogurttia
Päälle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Vispaa tahini, vesi ja hunaja keskenään pallovatkaimella.
  2. Mausta marjat kardemummalla.
  3. Lusikoi vuorotellen lasiin tahinikastiketta, marjoja ja jogurttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä

Kommentit (0)