Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 98 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Miedosti tulinen, keltainen lohi-currykeitto on saanut inspiraationsa Thaimaasta. Lohi kypsyy kookosliemessä silkkisen pehmeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silkkinen lohi-currykeitto

Ainekset

1
chili
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
korianteria
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
400
g
lohifileetä
2
porkkanaa
2
cm:n pala
inkivääriä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
keltaista currytahnaa
½–1
l
vettä
400
ml
kookosmaitoa
1
kalaliemikuutio
150
g
riisinuudeleita
2
limettiä
Koristeluun
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
retiisiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa chilistä kanta. Puolita se ja poista siemenet veitsen kärjellä. Hienonna chili. Hienonna puolet yrteistä, säästä loput koristeeksi. Sekoita kulhossa chili, yrtit, öljy ja suola. Leikkaa kalasta nahka ja siivuta filee ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Pyöräytä kalapalat mausteissa ja laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin juuresharjalla. Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa porkkanat ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Siivuta retiisit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry. Paista sitä minuutti ja lisää sitten kasvikset. Kuullota niitä curryssa noin viisi minuuttia. Lisää vesi, kookosmaito ja kalaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku.
  4. Lisää riisinuudelit ja keitä kolme minuuttia. Jaa lohi lautasille ja nostele kiehuvan kuuma keitto päälle. Koristele yrteillä, retiisisiivuilla ja seesaminsiemenillä. Purista päälle limetin mehua.

Vinkki! Voit käyttää lohen sijasta myös tofua.

Kommentit (5)

Vierailija

Tällä ohjeella nestettä on aivan liian vähän. Annoksesta tulee pastamainen eikä muistuta keittoa lainkaan.  200g riisinuudeleita on liian paljon. Litra vettä tai noin 150g nuudeleita on lähempänä totuutta.

Vierailija

Sama kommentti kuin yllä, harmi etten lukenut sitä ennen kokkaamista. Laitoin 125 g nuudeleita ja ohjeen määrän vettä, silti nestettä oli aivan liian vähän. Suosittelen 1 l vettä ja 125 g nuudeleita niin saa keiton.

Vierailija

Ja mihin se lime muuten tulee?

martti

oonnistuuko, jos vaihtaa kalan? esim kuha tai hauki

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Jos lohen vaihtaa kuhaan tai haukeen, paloiteltu kala kannattaa lisätä liemeen kiehumaan muutamaksi minuutiksi, eli samaan aikaan nuudeleiden kanssa. 

Kommenttienne perusteella muutan liemen määrään vaihteluvälin, jotta muutkin huomaavat kokatessaan seurailla tätä asiaa. Vähennän myös nuudeleiden osuutta. Limetin mehun voi puristaa lopuksi keittoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

VesanKotiruoka on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.

Mifu on helppo ruoka-aines, josta tämän reseptin avulla teet nopeasti 4-hengen aterian.
Tähän ateriaan ei lisätä lainkaan mausteita!

Valio Mifu jauhis, joka vastaa n.400g jauhelihaa.
Kotimaista- laktoositon Juustokerma 250ml.
Rainbow Tomaattimurska 500g.
Uncle Ben’s Täysjyväriisi Boil-in-bag 2pussia.

Vihannekset lautaselle, kurkku yms

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
Paistoaika 15min + riisien kiehautus 10min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo_Mifu

Ainekset

250
g
Mifu Jauhis Original
250
Ml
Juustokerma
500
G
Tomaattimurska
2
Pussia
Täysjyväriisiä Boil-in-bag
Kasvikset lautaselle
1
Kpl
Kurkku
1
Kippo
Minitomaatteja
1
Nippu
Salaatinlehtiä

Työvaiheet

- Laita n.2l vettä kiehumaan.
- Aloita ruskistamalla Mifu kuumalla pannulla.
- Kun Mifu on saanut kauniinruskean värin, lisää tomaattimurska.
- Sekoita tomaattimurska Mifun kanssa ja anna hetken kuumentua.
- Sekoita kerma ja pienennä levy puolella esim 3-tasoon. Anna muhia.
- Lisää viimeistään nyt kiehuvaan veteen riisit.
- Pilko vihanneksia odotellessa.

- Kun kastike on hautunut riisien keittoajan, voi lieden sammuttaa.

- Pilko vihanneksia esim kurkkua, tomaattia, salaatinlehtiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1288 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pastrami on brunssiruokaa parhaimmillaan, tehdään se sitten lihasta tai lohesta. Valmistus vie hieman aikaa, mutta on helppoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + kalan tekeytymiset jääkaapissa (1vrk)
Vaikeustaso
Helppo

Lohipastrami-avokadobagelit

Ainekset

6
bagel-sämpylää
2
kypsää avokadoa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
Lohipastrami
600
g
lohen paksua keskiosaa
2
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
fariinisokeria
Maustesekoitus
1
rkl
korianterin siemeniä
2
tl
kuminaa
2
tl
kokonaisia mustapippureita
1
tl
savupaprikaa
ripaus cayennepippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin lohipastrami vuorokautta ennen.

  2. Laita kala nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Sekoita suola ja sokeri keskenään ja hiero kalan pintaan kauttaaltaan. Kääri kelmuun ja anna graavautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  3. Paahda kaikki mausteet kuivalla kuumalla pannulla noin minuutin ajan. Varo, ettet polta mausteita! Siirrä teholeikkuriin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi.

  4. Ota kala pois jääkaapista ja hiero ylimääräinen suola pois. Leikkaa pituussuunnassa neljäksi tangoksi ja pyörittele tangot maustesekoituksessa.

  5. Paista tangot kuumalla pannulla ilman rasvaa siten, että ne ruskistuvat hieman joka puolelta (noin 20 sekuntia/puoli). Kääri jokainen tanko omaan kelmuunsa tiukaksi paketiksi. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi.

  6. Leikkaa tangot ½ cm:n viipaleiksi terävällä veitsellä. Paahda bagelit leivänpaahtimessa. Voitele tuorejuustolla. Kuori ja viipaloi avokadot. Täytä bagelit avokadolla ja lohipastramilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2510 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Katkarapu-nuudelivokki on pikaruokaa parhaimmillaan! Kasvikset kypsyvät napakoiksi, kun pitää lieden maksimi­lämmöllä ja paistaa raa­ka-aineet muutamassa erässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä katkarapuvokki

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
normaalikokoista paksoita tai 4 baby paksoita
1
kurkku
200
g
nuudeleita
400
g
isoja, kuorittuja katkarapuja
1
rkl
seesamiöljyä
1
ps (250 g)
soijapapuja (pakaste)
½
tl
suolaa
seesaminsiemeniä
½
ruukku
lehtipersiljaa
Paistamiseen
rypsiöljyä
Vokkikastike
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
dl
soijakastiketta
½
dl
vettä
2
tl
maissitärkkelystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Suikaloi paksoit (baby paksoit voi leikata neljään osaan). Halkaise kurkku ja koverra siemenet pois esimerkiksi lusikalla. Leikkaa kurkku puoli­kuun muotoisiksi viipaleiksi.
  2. Valmista wokkikastike. Mittaa kaikki ai­neet pieneen kattilaan. Sekoita tasaiseksi ennen kuumentamista. Keitä kastiketta hiljal­leen sekoitellen noin 5 minuuttia tai kunnes se sakenee.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta katkaravut talouspaperin päälle levitettyinä.
  4. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti seesamiöljyssä. Lisää kuumaan pannuun 2/3 paksoista, kurkuista ja soi­japavuista ja paista 2 minuuttia. Siirrä ne kulhoon.
  5. Lisää pannuun rypsiöljyä. Paista loput kasvikset sekä keitetyt ja valutetut nuudelit, noin 2 minuuttia. Siirrä samaan kulhoon aiemmin paistettujen kasvisten kanssa.

  6. Lisää pannuun taas loraus rypsiöljyä ja paista katkarapuja vajaa minuutti. Kaada kasvikset ja nuudelit takaisin wokkipannuun. Lisää suola ja sekoita. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele wokin joukkoon seesaminsieme­niä. Hienonna pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa heti lämpimän wokkikastikkeen kanssa

Kommentit (0)