Me Naiset on lisännyt 1078 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Miedosti tulinen, keltainen lohi-currykeitto on saanut inspiraationsa Thaimaasta. Lohi kypsyy kookosliemessä silkkisen pehmeäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silkkinen lohi-currykeitto

Ainekset

1
chili
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
korianteria
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
400
g
lohifileetä
2
porkkanaa
2
cm:n pala
inkivääriä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
keltaista currytahnaa
½
l
vettä
400
ml
kookosmaitoa
1
kalaliemikuutio
200
g
riisinuudeleita
2
limettiä
Koristeluun
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
retiisiä

Työvaiheet

  1. Leikkaa chilistä kanta. Puolita se ja poista siemenet veitsen kärjellä. Hienonna chili. Hienonna puolet yrteistä, säästä loput koristeeksi. Sekoita kulhossa chili, yrtit, öljy ja suola. Leikkaa kalasta nahka ja siivuta filee ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Pyöräytä kalapalat mausteissa ja laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Pese porkkanat ja inkivääri hyvin juuresharjalla. Kuori sipulit ja valkosipulit. Leikkaa porkkanat ensin puoliksi pituussuunnassa ja sitten ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Siivuta retiisit.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry. Paista sitä minuutti ja lisää sitten kasvikset. Kuullota niitä curryssa noin viisi minuuttia. Lisää vesi, kookosmaito ja kalaliemikuutio. Kiehuta 15 minuuttia.
  4. Lisää riisinuudelit ja keitä kolme minuuttia. Jaa lohi lautasille ja nostele kiehuvan kuuma keitto päälle. Koristele yrteillä, retiisisiivuilla ja seesaminsiemenillä.

Vinkki! Voit käyttää lohen sijasta myös tofua.

Kommentit (3)

Vierailija

Tällä ohjeella nestettä on aivan liian vähän. Annoksesta tulee pastamainen eikä muistuta keittoa lainkaan.  200g riisinuudeleita on liian paljon. Litra vettä tai noin 150g nuudeleita on lähempänä totuutta.

Vierailija

Sama kommentti kuin yllä, harmi etten lukenut sitä ennen kokkaamista. Laitoin 125 g nuudeleita ja ohjeen määrän vettä, silti nestettä oli aivan liian vähän. Suosittelen 1 l vettä ja 125 g nuudeleita niin saa keiton.

Vierailija

Ja mihin se lime muuten tulee?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä
Vegaaninen pesto maistuu herkulliselta perinteiseen tapaan leivän päällä

Vihreä pesto ilman juustoa yllättää maukkaudellaan. Vegaaninen pesto toimii samalla tavoin kuin perinteinen pesto: Voit syödä pestoa tuttuun tapaan pastan, lihan, kalan ja salaatin kera. Voit sipaista sitä myös leivän päälle.

Löydät alkuperäisen reseptin...

Resepti on todella helppo ja nopea, koska siinä käytetään valmista mantelijauhoa. Pestoon lisättävä sitruunamehu tuo pestoon juuri sopivasti pientä raikasta lisämakua.

Jos olet allerginen manteleille, kokeile mantelijauheen tilalla pähkinöitä tai pinjan siemeniä jauhettuna.

Voiko...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen vihreä pesto

Ainekset

100
g
mantelijauhoa (n. 2,3 dl)
1
ruukku
basilikaa
1
ruukku
persiljaa
1
kpl
valkosipulin kynsi muskattuna (ei pakollinen)
2
dl
hyvää oliiviöljyä
0,5-1
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

1. Hienonna basilika ja persilja hienoksi silpuksi.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Nauti pastan tai tuoreen leivän kera!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1078 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen perunoita ja pähkinää sisältävä massaman-kookoscurry on maultaan lempeän tulinen ja mausteinen. Voit halutessasi vaihtaa jättikatkaravut paistettuun tofuun tai kypsään broileriin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Massaman-curry katkaravuilla

Ainekset

1
sipuli
4
perunaa
3
porkkanaa
2
rkl
öljyä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
¼
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
muskottipähkinää
1
prk (100 g tai 5 rkl)
punaista thaicurrytahnaa
2
tlk
kookosmaitoa
2
dl
vettä
2
rkl
soijakastiketta
4
tl
vaahterasiirappia
2
rkl
maapähkinätahnaa
300
g
kuorittuja jättikatkarapuja
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
tuoretta korianteria
riisiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia 2 minuuttia.
  2. Sekoita mausteet keskenään ja murskaa morttelissa hieman hienommaksi. Paista maustesekoitusta öljyssä sekoitusta noin minuutti. Varo, että se ei pala. Lisää currytahna ja jatka toinen minuutti.
  3. Lisää porkkanat ja perunat ja paista lastalla sekoitellen 2 minuuttia.
  4. Lisää kookosmaito, vesi, soijakastike, vaahterasiirappi ja maapähkinätahna. Keitä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä. Lisää katkaravut ja keitä 5 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi sitruunanmehu. Hienonna pinnalle korianteria ja tarjoa halutessasi keitetyn riisin kanssa. 

Kommentit (0)

Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2141 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Rapea seesami-wasabileivitys tekee pienistä muikuista tolkuttoman hyviä. Tarjoa ne näppiruokana sellaisenaan inkiväärillä maustetun soijadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesami-wasabimuikut

Ainekset

500
g
pieniä muikkuja
1
tl
suolaa
2
rkl
vehnäjauhoja
1
kananmuna
1
tl
wasabitahnaa
4
dl
vaaleita tai tummia seesaminsiemeniä
1
tl
anista
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2 + 2
rkl
öljyä
ripaus
sormisuolaa
Kastike
1
limetin mehu
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
rkl
hunajaa
1
rkl
chilikastiketta
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Perkaa kalat. Huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin. Laita kalat suljettavaan muovipussiin tai kulhoon ja lisää suola. Ravistele niin, että kalat maustuvat kauttaaltaan. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Lisää pussiin 2 rkl vehnäjauhoja ja ravistele niin, että kalat jauhottuvat hyvin.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen (grillivastuksilla) ja voitele uunipelti öljyllä.
  3. Sekoita kananmuna ja wasabitahna kulhossa haarukalla. Yhdistä isolla lautasella siemenet ja mausteet keskenään. Dippaa muikut munaseokseen, valuta muutama sekunti ja pyörittele siemenissä. Laita vieri viereen uunipellille. Pirskottele öljyä päälle. Kypsennä pieniä muikkuja uunissa 10 minuuttia, isoja 20 minuuttia. Testaa kypsyys evästä: kypsästä kalasta evä irtoaa helposti. 
  4. Tee kastike kalojen kypsyessä. Purista limetti ja raasta inkivääri. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet.
  5. Ripottele sormisuola kypsille kaloille ja tarjoa heti.

Kommentit (0)