
Arkiruokien ykkönen on nopeasti pakastejuuressuikaleista ja -kalakuutioista valmistettu kalakeitto.
Keitosta saa ruokaisamman kun lisää joukkoon kypsymään kulhollisen täysjyväriisiä.
Sitruunainen kalakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Ota kalakuutiot huoneenlämpöön sulamaan 30 minuuttia ennen valmistusta.
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kalaliemikuutiot, juuressuikaleet ja riisi. Mausta sitruunanmehulla ja kurkumalla. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes juurekset ja riisit tuntuvat kypsiltä.
- Lisää kalakuutiot. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää kaurakerma ja hienonnettu tilli. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, mutta älä keitä enää, jotta kerma ei juoksetu. Tarjoile lisäksi ruisleipää.