
Maija Puoskari on tuunannut lohikeiton perinnereseptinsä fenkolilla ja reilulla määrällä sitruunaa. Keittoon käytetään kalaa saatavuuden mukaan, lohen sijaan esimerkiksi ahvenia tai taimenta.
Sitruunainen lohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa fenkolista sormimaiset varret pois ja suikaloi fenkoli puolikuiksi.
-
Sulata voi kattilassa. Kuullota siinä sipulit ja fenkoli pehmeiksi, noin 8 minuuttia.
-
Lisää perunat ja porkkanat. Kaada vesi kattilaan ja lisää liemikuutiot sekä mausteet. Keitä kasvikset lähes kypsiksi.
-
Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja nypi tarvittaessa ruodot pois. Paloittele kala isoiksi kuutioiksi.
-
Lisää kerma, suola ja lohi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, 4–5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
-
Hienonna tilli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehua 1 rkl. Lisää keittoon tilli, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.
Vinkki Voit myös keittää kalaliemen itse käyttämällä kalan perkeitä.