
Currytahna ja kookosmaito tuovat lohikeittoon thaimaalaista makua.
Lohikeitto on ihana kotiruoka, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun. Joskus kuitenkin voi kaivata liemeen, aineksiin ja mausteisiin pientä vaihtelua.
Oheisessa thaimaalaisen lohikeiton ohjeessa kattilaan pilkotaan perunoiden sijaan muita kasviksia. Neljään keittoannokseen niitä tarvitaan noin puoli kiloa. Joukkoon sopivat niin porkkanat, kesäkurpitsat kuin sokeriherneetkin. Yhtä hyvin voit käyttää kukkakaalia tai varsiparsakaalia.
Kasvikset ovat parhaimmillaan, kun niissä on hieman purutuntumaa jäljellä. Tärkeää on, ettei niitä keitä aivan pehmeiksi.
Itse liemi maustetaan tällä kertaa helposti valmiilla currytahnalla, kalakastikkeella ja limetillä. Mukaan lisätty kookosmaito tekee mausta ihanan pehmeän.
Thaimaalainen lohisoppa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. (Sokeriherneet kannattaa lisätä keittoon vasta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi).
- Lisää currytahna. Jatka paistamista hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Anna porista kannen alla noin 8 minuuttia.
- Leikkaa lohet kuutioiksi. Lisää ne maissin kanssa kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on kypsää ja kasvikset napakan kypsiä.
- Mausta keitto limettimehulla, korianterilla ja kalakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn basmatiriisin kanssa. Voit myös halutessasi lisätä keittoon lasinuudeleita.
Onko ”tlk” tässä reseptissä teelusikallinen vai tölkki kun kyse on kookosmaidosta? En usko että keittoon saa kookoksen makua teelusikallisella.
Tlk on kyllä tölkki...tl on teelusikallisen lyhenne:)!
Tosi maukas soppa! Jos haluaa säästää aikaa, sopivat pakastetut thai style wokkikasvikset hyvin. Jos kaipaa potkua niin vähän chiliä mukaan.