
Inkivääriä, sitruunaruohoa, chiliä ja tähtianista. Siikakeitossa pääosassa on thaityylinen raikkaantulinen liemi, joka sopii ihanasti vaalealihaiselle kalalle.
Tämä raikas kalakeitto valmistetaan siiasta, jonka rasvaisuus sopii kirkkaaseen liemeen. Liemi maustetaan tällä kertaa thaityyliin sitruunaruoholla, inkiväärillä ja lorauksella kalakastiketta. Chilin määrää säätelemällä saa keiton mausta omaan suuhun sopivan tulisen.
Perunoiden ja porkkanoiden sijaan keittoon käytetään fenkolia ja siitakesieniä. Ne kypsyvät liemessä nopeasti. Vielä nopeammin kypsyy siika, jolle riittää hetken haudutus kannen alla.
Lopuksi joukkoon lisätään runsaasti babypinaattia ja tuoretta korianteria.
Tulinen siikakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa fenkolista mahdolliset kuivahtaneet varret pois. Halkaise fenkoli, poista kanta ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Puhdista siitakesienet. Kuori ja viipaloi inkivääri.
- Leikkaa sitruunaruohosta kuiva kanta ja leikkaa vaalea osa ohuiksi viipaleiksi. Pese chili, halkaise ja leikkaa pois valkoiset siemenkalvot ja siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Nypi siikafileistä mahdolliset ruodot pois. Poista myös nahka. Leikkaa fileet viipaleiksi.
- Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää fenkolit, sienet, inkivääri, sitruunaruoho, chili ja cashewpähkinät. Mausta kalakastikkeella, hunajalla ja tähtianiksella. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Lisää keittoon siikafileeviipaleet, sitruunamehu ja huuhdotut babypinaatin lehdet. Peitä kattila kannella, nosta liedeltä ja anna hautua vielä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele korianterilla.
Nam, nam ja nam!
Nämä ohjeet raaka-aineineen ovat ihan mahdottomia, tavaraa pitäisi olla market kaupan valikoima, eikö enää halutakkaan valmistaa yksinkertaista ruokaa (kalakeitto).