Hauki on kala, ja toisin kuin yleisesti ehkä ajatellaan, erittäin maukas sellainen. Hauessa on hienostunut maku, jota herne ja kapris säestävät loistavasti.
Vinkki: Kalatiskeiltä saa yleensä haukifileet valmiiksi jauhettuina pyydettäessä. Homma hoituu kätevästi myös kotona monitoimikoneella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + kypsennys 10 min
Helppo
Hauki-hernekakkuset
Ainesosat
500
g
haukifileetä jauhettuna
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kapriksia
1
dl
laktoositonta kermaviiliä (rasvaa 10 %)
1
rkl
minttua hienonnettuna
1
rkl
tilliä hienonnettuna
2
tl
dijonin sinappia
1
tl
suolaa
Kurkuma-aoli
1
dl
laktoositonta kermaviiliä
2
rkl
kevyt majoneesia
1
tl
kurkumaa jauhettuna tai 2 cm tuorekurkumaa raastettuna
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus suolaa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
tuoreita yrttejä
sitruunan lohkoja
Vaiheet
- Hienonna sulatetut herneet ja kaprikset kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jauhettu hauki, kermaviili, minttu, tilli, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kaikki kurkuma-aiolin ainekset pienessä kulhossa ja siirrä kastike kylmään maustumaan.
- Pyöritä kostutetuin käsin mureketaikinasta isoja pullia leivinpaperin päälle. Litistä pullia käsin painamalla kevyesti.
- Paista haukikakkusia keskilämmöllä öljyssä paistinpannulla noin 3 minuutti per puoli.
- Tarjoa aiolin, tuoreiden yrttien ja sitruunalohkojen kanssa. Keitä lisäkkeeksi halutessasi täysjyväriisiä.