Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Arjen nopeat
Lisukkeet
Gluteeniton
12:00 | 24.6.2017

Hauki-hernekakkuset

Lisää omaan keittokirjaan
Hyvä terveys on lisännyt 497 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Hauki on kala, ja toisin kuin yleisesti ehkä ajatellaan, erittäin maukas sellainen. Hauessa on hienostunut maku, jota herne ja kapris säestävät loistavasti.

Vinkki: Kalatiskeiltä saa yleensä haukifileet valmiiksi jauhettuina pyydettäessä. Homma hoituu kätevästi myös kotona monitoimikoneella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 min + kypsennys 10 min
Helppo

Hauki-hernekakkuset

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

500
g
haukifileetä jauhettuna
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kapriksia
1
dl
laktoositonta kermaviiliä (rasvaa 10 %)
1
rkl
minttua hienonnettuna
1
rkl
tilliä hienonnettuna
2
tl
dijonin sinappia
1
tl
suolaa
Kurkuma-aoli
1
dl
laktoositonta kermaviiliä
2
rkl
kevyt majoneesia
1
tl
kurkumaa jauhettuna tai 2 cm tuorekurkumaa raastettuna
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus suolaa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
tuoreita yrttejä
sitruunan lohkoja

Vaiheet

  1. Hienonna sulatetut herneet ja kaprikset kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jauhettu hauki, kermaviili, minttu, tilli, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita kaikki kurkuma-aiolin ainekset pienessä kulhossa ja siirrä kastike kylmään maustumaan.
  3. Pyöritä kostutetuin käsin mureketaikinasta isoja pullia leivinpaperin päälle. Litistä pullia käsin painamalla kevyesti.
  4. Paista haukikakkusia keskilämmöllä öljyssä paistinpannulla noin 3 minuutti per puoli.
  5. Tarjoa aiolin, tuoreiden yrttien ja sitruunalohkojen kanssa. Keitä lisäkkeeksi halutessasi täysjyväriisiä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
hauki
Herne
päivän katiska
sporttiruoka
gluteeniton deli
30 minuuttia
kala

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini